L’Ajuntament de La Pobla de Farnals treballa en el II Pla Intern d’Igualtat

L’Ajuntament de La Pobla de Farnals, a través de la regidoria d’Igualtat, està elaborant el II Pla Intern d’Igualtat amb l’objectiu de fer del Consistori un espai lliure, igualitari i en consonància a la ciutadania que representa.

 

El procés de creació i posada en marxa del Pla compta amb diverses parts. Entre elles, es troba la formació en perspectiva de gènere per al personal de l’Ajuntament. Així, recentment es varen dur a terme dos tallers formatius per a tota la plantilla municipal, en els quals es va treballar l’equitat de gènere i el llenguatge inclusiu. “És fonamental que el nostre personal estiga format i sensibilitzat en matèria d’igualtat per tal d’oferir als nostres veïns i veïnes els serveis que mereixen”, ha assegurat la regidoria d’Igualtat, Maria Carme Benlloch.

 

A més, el Pla també contempla la creació d’una comissió permanent d’igualtat que s’encarregarà del seguiment i compliment de la normativa interna d’igualtat, així com del Pla Municipal contra la Violència de Gènere. També es duran a terme processos participatius per a recollir les experiències i opinions de totes les persones que formen part de l’administració local. A més, totes aquestes iniciatives tindran una comunicació permanent i una campanya de sensibilització per a donar-les a conèixer.

 

“En La Pobla de Farnals treballem la igualtat i volem reflectir estos valors de la mateixa manera que ho fa la gent del nostre poble”, ha afirmat la regidora d’Igualtat, qui s’ha mostrat satisfeta “per la involucració de tot el nostre personal per a fer del nostre Consistori un lloc igualitari, just i democràtic”. “Aquest Pla, junt al Pla Municipal contra la Violència de Gènere que varem aprovar l’any passat i que és pioner en la nostra comarca per la seua especificitat, suposen unes respostes integrals i planificades per a implicar a les institucions locals en la consecució de la igualtat real en totes les esferes de la vida pública”, ha conclòs la regidora.