L’Ajuntament de Manises demana la declaració de zona catastròfica

S’inicien els tràmits per a sol·licitar la declaració de zona catastròfica després dels danys provocats per la DANA dels dies 11 i 12 de novembre de 2022

S’habilita un telèfon per a informació a la ciutadania afectada pel temporal

 

L’Ajuntament de Manises, després de les pluges torrencials registrades el passat cap de setmana en la localitat, sol·licita la declaració de zona catastròfica, actualment denominada «zona afectada greument per una emergència de protecció civil», segons recull el art.23 de la Llei 17/2015 de 9 de juliol, del Sistema Nacional de Protecció Civil.

Aquesta declaració suposa obrir la porta tant ajudes econòmiques a particulars per danys en habitatges i estris de primera necessitat com a empreses que s’hagen vist afectades de manera greu per les destrosses. A més, habilita compensacions als ajuntaments per despeses derivades d’actuacions inajornables i danys en infraestructures públiques.

S’han dirigit diverses sol·licituds d’ajudes de reparació; d’una banda, a la Delegació de Govern i, d’altra, a la Generalitat Valenciana i a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública amb la finalitat que s’inicien de manera immediata les actuacions per a pal·liar els danys ocasionats.

L’aprovació de la declaració de zona catastròfica depén del govern central, no obstant això, no podem deixar passar l’oportunitat de posar de manifest que el nostre municipi ha sigut assotat per les pluges torrencials de manera important i són nombroses les destrosses produïdes per l’acumulació d’aigua. Caiguda d’arbres i murs, deterioració de mobiliari urbà, goteres, destrosses en edificis municipals i habitatges particulars; entre altres. Afortunadament no hem hagut de lamentar danys personals.

A més a més, l’Ajuntament de Manises ha posat en marxa un servei d’atenció telefònic a fi d’informar les persones afectades per la DANA. El telèfon és el 661 210 434 o el 96 154 51 16 (extensió 7015). En cas de no poder contactar-hi telefònicament, es brinda la possibilitat d’escriure la consulta a través del correu electrònic dana@manises.es