L’Ajuntament de Massalfassar i els Amics del Coet mantenen viva la centenària festa de Sant Antoni

El temporal Gloria no va poder amb la festa de Sant Antoni, una de les celebracions més esteses a la comarca i, especialment, al municipi de Massalfassar, on s’organitza des del segle XVII. Malgrat que alguns actes hagueren d’ajornar-se, la foguera, les calderes i la pólvora no han faltat a la seua cita en este inici de 2020. Un any en què, degut a l’absència de festers, ha estat l’associació d’Amics del Coet, juntament amb l’Ajuntament de Massalfassar, els encarregats d’organitzar tot un seguit d’actes en torn a esta festivitat.

Com sempre, una setmana abans començà la tallà de l’arbre i la recollida de trastos vells per a la falla. La cordà, de mans dels coeters, fou un espectacle de llum, so i olor a pólvora que va congregar una gran quantitat de gent a l’explanada del col·legi. Una tradició històrica de més de dos-cents anys que encara avui es manté viva com a senya d’identitat de la cultura i festa del municipi.

Assistírem a la missa en honor a Sant Antoni i la benedicció dels animals en la mateixa plaça de l’Església. I també hi hagué un espai en què els més joves foren els protagonistes, cremant la seua falla infantil i gaudint d’una segona cordà, adaptada per a d’ells. A més, es va obrir al públic l’exposició fotogràfica de l’associació d’Amics del Coet. Per últim, esta festivitat es va tancar amb les tradicionals calderes d’arròs amb fesols i naps, que es celebraren este darrer cap de setmana, un cop passat el temporal.

Per a l’alcalde de Massalfassar, Joan Morant, «sempre és un goig veure com el veïnat del poble es suma a esta festivitat centenària i que, gràcies a col·lectius com els Amics del Coet, es mantenen vives i signifiquen una part recognoscible i fonamental de la nostra tradició i la nostra cultura», va comentar. En nom de tot el grup de govern, Morant va agrair a esta associació la implicació que ha tingut per continuar amb la celebració de la festa de Sant Antoni en un any en què no ha hagut festers.