L’Ajuntament de Meliana duplicà les ajudes socials directes durant el 2020

Finalitzat el 2020, l’Ajuntament de Meliana ha fet balanç del que ha sigut la resposta directa de la institució a la situació social extraordinària generada per la pandèmia i la crisis sanitària i econòmica que se n’ha derivat.

En paraules de la regidora de Serveis Socials, Marta Valero: “l’Ajuntament vam marcar com a prioritat des del primer moment la disponibilitat de recursos municipals per a atendre les ajudes socials d’emergència directes a tota la gent de Meliana que ha sigut colpejada per la crisi”. Així, pel que fa a aquestes ajudes directes, s’han duplicat els recursos d’un any normal, que han arribat als 150.000 €. Ajudes alimentàries, de pobresa energètica o de lloguer.

La responsable de l’àrea constata: “les professionals del Departament de Serveis Socials han fet un treball exhaustiu per tal de donar una resposta sistemàtica a les diferents situacions que s’han anat produint per tal que els perjuís i l’angoixa foren com menys millor per a les persones usuàries”. Cal recordar que la parada econòmica generada pel confinament abans de l’estiu va suposar la pèrdua de molts llocs de treball o situacions d’ERTO amb les complicacions que això va suposar per a moltes persones i famílies per a fer front als pagaments dels recursos bàsics. En aquest sentit, la resposta de l’Ajuntament ha sigut l’adequada.

Una vegada més, la col·laboració entre administracions ha sigut important i tant la Generalitat com la Diputació han habilitat programes per a ajudar els municipis -destaca Valero-.

Finalment, la regidora incideix: “en els pressupostos del 2021, que aprovarem en les pròximes setmanes, també hem previst que aquesta situació es puga allargar enguany”.