L’Ajuntament de Meliana impulsa el seu comerç local

L’Ajuntament de Meliana ha posat en marxa una campanya de suport i promoció del comerç local per tal de reactivar aquest sector econòmic en la represa de l’activitat després de la parada dràstica motivada per la crisi sanitària i l’estat d’alarma.

El lema de la campanya ‘Amb tu, tenim futur. Compra a Meliana’ és una apel·lació directa a la ciutadania de Meliana perquè compre en el comerç del poble i ajude a garantir el futur de tots eixos comerços, de totes eixes activitats, de tots els professionals i les professionals que oferxeixen una àmplia oferta de productes i de serveis al municipi i l’omplin de vida.

La campanya es difon en tanques de format gran a la via pública, en cartelleria i, sobretot, per les xarxes socials i altres canals.

Sector comercial
Com destaca la regidora de Foment Econòmic, Amparo Martí: “des del primer moment de l’estat d’alarma, hem estat en contacte amb el sector comercial per tal d’acompanyar-lo i poder donar respostes en cada moment a aquesta situació difícil”. Si les primeres setmanes es va apostar per donar visibilitat i posar en valor tot el teixit comercial i de serveis essencials des de totes les finestres i canals de comunicació de l’Ajuntament, ara és el moment de totes les activitats que reprenen l’activitat després de dos mesos de parada. La regidora incideix: “durant el confinament, la promoció dels locals oberts, amb informació detallada de l’activitat, dels productes, dels diferents sectors, dels serveis de compra per encàrrec i a domicili i d’altres detalls ha sigut molt ben valorada tant per les persones dedicades al comerç com pel veïnat del poble. Ara fem un pas més amb aquesta campanya”., ha explicat.

Una campanya complementària a la impulsada per l’Associació de Comerciants i Professionals de Meliana (MAC), ‘Un comerç, un amic’, d’apadrinament de comerços, que consisteix a avançar-los els diners de les compres perquè tinguen liquiditat per a fer front a les despeses i, posteriorment, es recull el producte o es presta el servei.

Un altre dels sectors importants del municipi que ha représ l’activitat és la restauració. Martí explica: “des dels departaments d’Urbanisme i de la Policia Local s’ha fet un treball detallat per a facilitar el muntatge de les terrases amb el màxim de taules garantint totes les mesures de distanciament exigides”.

Ajudes
L’Ajuntament ha fet una modificació de crèdit per donar resposta a la nova situació. En concret, s’ha habilitat una línia d’ajuda al teixit econòmic local, el que es pretén és arribar a on Ministeri i Generalitat no han arribat.

A més, davant la nova situació en què els comerços hauran de dotar-se de mitjans de protecció i desinfecció, des de l’Ajuntament es donaran ajudes per minimitzar aquests costos.

Serveis Socials

Des de l’inici de la crisi sanitària i en l’àmbit del suport i la urgència socials, des del Departament de Serveis Socials s’han avançat i agilitat la tramitació de les diferents ajudes socials per als sectors més vulnerables per a donar-los seguretat i tranquil·litat. Se segueix fent un seguiment exhaustiu per a detectar-ne les necessitats i habilitar les ajudes corresponents.

Mascaretes
Des del primer moment de l’estat d’alarma, l’Ajuntament de Meliana ha treballat per dotar el personal municipal i la ciutadania amb mascaretes d’acord amb les recomanacions que les autoritats sanitàries. En total, l’Ajuntament ha repartit 24.000 mascaretes. Les 12.000 primeres va ser a principis de la pandèmia, el segon repartiment ha tingut lloc a finals de maig, a més de màscares, altres 12.000, també s’han repartit en aquest segon repartiment 5.000 protectors facials.

Piscina
L’Ajuntament de Meliana també ha decidit obrir la seua piscina municipal. Ho farà de dilluns a diumenge durant els mesos de juliol i agost. Durant aquest mes de juny l’Ajuntament posarà a la venda el carnet d’accés a la instal·lació. Primer es posarà a la venda l’accés de juliol i durant el mes de juliol es posarà a la venda el carnet d’agost. L’aforament serà de 80 persones per torn (habitualment eren al voltant de 240) i faran dos torns de matí i dues de vesprada. L’Ajuntament informarà properament sobre la venda dels carnets a través dels seus canals d’informació municipal

Entrevista al alcalde de Meliana, Josep Riera

Quines mesures econòmiques ha pres l’Ajuntament davant la situació del Covid-19?

Hem fet modificació de crèdit per donar resposta a la nova situació. En concret, donarem una línia d’ajudes al teixit econòmic local. A més, davant la nova situació cada comerç tindrà diferents necessitats i donarem ajudes perquè s’adapten a la nova realitat. També la modificació de crèdit inclou augmentar la partida del pla d’ocupació i la desinfecció de la via pública. De tota manera, aquesta és una primera modificació de crèdit, no descartem fer més depenent de com evolucione la situació.

Com va a controlar l’Ajuntament l’accés al seu platja?

El 20 de juny comença el servei de socorrisme. Aquest any anem a augmentar el personal a la platja ja que serà necessari controlar l’aforament. El controlarem a través de la passarel·la i també amb el pàrquing de vehicles, quan estiga plena la platja avisarem que l’aforament està complet. També dins de la platja haurà treballadors informant als banyistes sobre les mesures de distanciament.

Quin missatge li agradaria transmetre als seus veïns davant la nova situació que ve?

El primer és llançar un missatge de tranquil·litat a la població. Cal seguir respectant el distanciament i les normes d’higiene. Ens enfrontem a un nou repte i ens hem de reinventar, però l’Ajuntament estarà sempre açí per donar resposta a les noves necessitats que vagen eixint.