L’Ajuntament de Meliana regula les colònies de gats del nucli urbà

L’Ajuntament de Meliana ha realitzat diverses actuacions per a la regulació de les colònies de gats al nucli urbà. Així, ha modificat l’Ordenança de policia i bon govern per a adaptar-la a la legislació vigent en matèria de protecció animal i per a fixar les condicions per a la seua coexistència amb la normal activitat i convivència urbana.

Com explica el regidor de Medi Ambient, Pere Cano, “l’existència dels gats als carrers del poble és de sempre i, des de fa anys, també la concentració en colònies i la seua atenció per part de persones voluntàries.” L’Ajuntament ja féu fa uns anys un primer intent de regulació que, ara, s’ha completat amb l’adequació de l’ordenança. També ha ubicat cinc zones amb dispensadors de menjar compost i aigua ideats i elaborats pels treballadors de la Brigada d’Obres municipal.

Només les persones autoritzades per l’Ajuntament poden subministrar l’aliment i sempre als dispensaris, dins de les normes que contemplen les ordenances -que s’han adequat a la normativa europea- i només a l’espai de les colònies. Es tracta d’espais ubicats en diferents punts del nucli urbà, com més discrets millor i mirant que es troben retirats de les zones de pas habitual de vianants.

El responsable de l’àrea ha volgut destacar: “les colònies han estat possible gràcies al grup de persones alimentadores, amb qui mantenim un contacte periòdic, que han assessorat en la tecnologia, la ubicació i en altres aspectes per a la seua creació, i que seran les que aportaran el menjar, faran les captures per a l’esterilització i mantindran en condicions higienicosanitàries els espais”. L’Ajuntament, com fins ara i des de fa anys, continuarà aportant una partida econòmica per a facilitar les esterilitzacions i garantir el control de les colònies. Diversos municipis ja s’han interessat per la iniciativa i pels dispensadors ideats.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *