L’Ajuntament de Meliana visita les instal·lacions de Global Omnium

Una representació de la corporació municipal i del personal tècnic de l’Ajuntament de Meliana han visitat les diferents instal·lacions de Global Omnium per tal de conéixer tot el procés de l’abastiment i gestió de l’aigua -i també del sanejament- a Meliana, dos àrees importants la gestió de les quals l’ajuntament té delegades en règim de concessió en dita entitat. Acompanyats pel delegat de l’àrea metropolitana de Global Omnium, José Miguel Gandia, i del delegat de l’oficina de Meliana, Jorge Barea -a més de diferent personal tècnica-, han visitat la planta de tractament de l’aigua de Manises; els laboratoris i el centre de gestió de Gamaser; el centre del polígon de Fuente del Jarro, de gestió dels comptadors i de la telelectura, i on es troba el magatzem general; i el centre de Vara de Quart on es troba el centre de control de la xarxa d’abastiment.

Com explica l’alcalde, Josep Riera, “ha sigut una visita molt intensa i productiva en la mesura que hem visitat diferents instal·lacions i en totes el personal tècnic responsable ens ha facilitat informació molt detallada dels diferents procediments que garanteixen que a Meliana arribe a les aixetes de totes les casses una aigua de molt bona qualitat, amb tractaments de potabilització punters”. Del conjunt de la visita s’ha evidenciat que Global Omnium compta amb protocols i procediments de gestió capdavanters avalats per diferents certificacions i acreditacions de qualitat, i que es tracta d’una companyia molt tecnificada.

Un dels missatges importants que s’ha volgut traslladar és que l’aigua que arriba a les cases de Meliana és d’una qualitat excel·lent al nivell de qualsevol aigua embotellada. Això sí, com explica l’alcalde, “ens han fet una sèrie de recomanacions de cara al paladar, com ara que la tinguem en un recipient de vidre obert i que la consumim fresca”. Això permet eliminar el gust del clor que garanteix el viatge de l’aigua en condicions sanitàries òptimes des de la planta de tractament de Manises fins a cada casa. Una de les activitats de la visita ha sigut, precisament, un tast de diferents aigües embotellades i l’aigua de la planta, on s’ha pogut constatar eixe nivell de qualitat.

La visita també ha servit per a conéixer de primera mà les possibilitats de millora del servei de cara al municipi de Meliana, com ara la telelectura, actuacions de millora de la xarxa o la monitorització de les diferents instal·lacions per a una resposta encara més ràpida davant de possibles incidències, avaries o trencaments. Per part de la corporació municipal, que estava convidada en ple, hi han acudit representants dels grups municipals de Compromís, PSPV-PSOE i Ciutadans.