L’Ajuntament de Paiporta aportarà 108.000 euros al Pla Resistir de la Generalitat, que injectarà 710.000 euros a l’hostaleria local

L’Ajuntament de Paiporta aportarà 108.000 euros a les ajudes Parèntesi, incloses en el Pla Resistir de la Generalitat Valenciana per a rescatar els negocis més afectats per la pandèmia. En total, i amb les aportacions de la Conselleria d’Economia i la Diputació de València, aquest pla suposarà la injecció de 710.674 euros, destinats principalment, en el cas de Paiporta, als negocis locals d’hostaleria.
L’adhesió a aquest pla d’ajudes es debat en el ple ordinari de gener, que se celebra aquest dijous. En la sessió també se sotmet al dictamen del ple el pressupost municipal per a 2021, uns comptes expansius amb un fort increment de partides com les ajudes socials, donat el context econòmic actual.
El Pla Resistir i les Ajudes Parèntesi estan pensades per a compensar les pèrdues de les empreses que han rebut el major impacte de la crisi econòmica derivada de la pandèmia, com són els negocis d’hostaleria, i d’activitats de creació, artístiques i d’espectacles, les esportives, recreatives i d’entreteniment i els allotjaments i activitats turístiques. La Generalitat Valenciana i la Conselleria d’Economia han previst un import total de 160 milions d’euros, dels quals, i d’acord amb els criteris de repartiment, n’arribaran a Paiporta 710.674.
L’aportació municipal, de 108.000 euros, se suma a les ajudes a empreses i autònoms aprovades a l’estiu de 2020, després de la primera onada, a les quals ja es va destinar una quantitat important per a pagar despeses com lloguers o subministraments, entre d’altres.
Els autònoms, les autònomes i microempreses beneficiàries de les Ajudes Parèntesi rebran 2.000 euros cadascuna, a més de 200 euros addicionals per cada persona que tinguen contractada. En les pròximes setmanes es detallarà la manera d’accedir a les ajudes, ja que el tràmit encara no està obert oficialment.
L’alcaldessa de Paiporta i regidora d’Hisenda i Administració General, Isabel Martín, ha afirmat que «hem accelerat al màxim l’adhesió al pla per a que les empreses que pitjor ho estan passant reben les ajudes com més prompte millor». Per a la dirigent paiportina, el Pla Resistir és «la ferramenta necessària per a donar oxigen als negocis de proximitat, vitals per a l’economia local».
La regidora d’Economia, Ocupació i Comerç, Beatriz Jiménez, ha explicat que «amb les actuals restriccions, els negocis d’hostaleria, que seran els principals beneficiaris en el cas de Paiporta per la nostra estructura productiva, necessiten tota l’ajuda necessària, i des de l’Ajuntament estem disposades a donar-los-la, bé siga adherint-nos a ajudes d’altres administracions o amb iniciatives municipals pròpies».