L’Ajuntament de Paiporta atorga 495 beques-menjador per a completar el pla de la conselleria d’Educació

L’Ajuntament de Paiporta entregarà xecs intercanviables per menjar a 495 xiquets i xiquetes de la localitat per a completar el pla de beques-menjador impulsat per la Conselleria d’Educació. La Regidoria de Benestar Social, en coordinació amb els centres educatius de la localitat, ha impulsat aquestes ajudes per un valor global de 28.085 euros, i atorgarà entre 45 i 85 euros per cada criatura, en funció del percentatge de beca-menjador que tenien concedida amb anterioritat al tancament d’escoles. El repartiment dels xecs es farà porta a porta i començarà aquest dijous mateix.

Les beques corresponen, de moment, als mesos de març i abril, quan han quedat suspeses les classes i també el servei de menjador de les escoles paiportines a causa de l’alerta sanitària pel coronavirus Covid-19. Però l’Ajuntament continuarà atent a la possibilitat d’ampliar el programa de beques en funció de com avancen els esdeveniments en les pròximes setmanes.

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha indicat que «les persones en situació de vulnerabilitat són les que estan rebent el major impacte de la crisi derivada de l’alerta sanitària, i per al govern de Paiporta són la prioritat en aquest moment inicial». Amb aquest pla, que completa l’impulsat per la conselleria d’Educació per als becats i becades amb el 100%, «garantim que les xiquetes i xiquets de Paiporta amb necessitats poden accedir a allò més bàsic, a l’alimentació», ha conclòs l’alcaldessa.

El regidor de Benestar Social, Rafa Gadea, ha afegit que «les beques menjador són, en molts casos, la garantia d’una alimentació suficient per a centenars de xiquets i xiquetes del nostre poble, que s’havien quedat desemparats amb el tancament de les escoles». Gràcies a aquest pla, «tenim la garantia que rebran els recursos necessaris per a continuar disfrutant de les ajudes que tenien abans d’aquesta crisi», ha conclòs Gadea.

L’Ajuntament entregarà a les famílies xecs per valor de 5 euros fins a completar quantitats entre els 45 i el 85 euros mensuals per a cada xiquet o xiqueta, en funció del percentatge de beca que tinguen concedit. Aquests xecs es podran intercanviar a qualsevol establiment de la cooperativa Consum de la localitat.

La Conselleria d’Educació ja ha posat en marxa un sistema similar per a ajudar a les criatures amb un 100% de beca concedida, amb l’entrega de xecs per a utilitzar als supermercats. Ara, el consistori paiportí afegeix a aquest pla a totes aquelles persones que no tenen la beca completa, per tal de garantir la seua alimentació durant el període de confinament i de tancament d’escoles.