L’Ajuntament de València inicia els treballs per fer accessibles 13 edificis municipals

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat que l’Ajuntament de València ha iniciat els treballs per fer accessibles 13 edificis de titularitat municipal que necessitaven d’intervencions menors per a convertir-los en espais adaptats a persones amb mobilitat reduïda, de forma que a partir d’ara seran ja plenament accessibles.

Segons ha explicat Campillo, es tracta d’edificis com la biblioteca Joanot Martorell, al parc de Marxalenes, on s’ha eliminat un escaló en l’accés exterior i la biblioteca Joan Churat i Saurí, al carrer Castell de Cullera, on s’ha procedit a la mateixa actuació. També, als edificis de la Fonoteca Municipal, al carrer del Palau, el Casal d’Esplai El Saler i el Museu Benlliure, on s’ha d’eliminar un escaló en l’accés exterior i un altre en l’accés al jardí.

No és l’únic museu que l’Ajuntament farà accessible, així també s’actuarà en el Museu Faller, en el Museu Concha Piquer, el Museu del Corpus-Casa de les Roques, el Museu de la Setmana Santa Marinera i en el Museu Palau de Cervelló. D’altra banda, este pla d’obres també contempla treballs d’accessibilitat en el centre de baixa exigència del carrer de Dalt, en el Punt d’encontre familiar situat al carrer Pintor Genaro Lahuerta i en el Centre Municipal de Persones Majors de la Malva-rosa.

Campillo ha dit que «des del Govern de Joan Ribó continuem en les nostres polítiques de reduir les dificultats per a l’accés en els nostres edificis municipals. Des que hem iniciat el mandat vam iniciar una auditoria d’accessibilitat en els nostres edificis i hem anat treballant sobre totes les instal·lacions que l’auditoria va determinar que necessitaven actuacions. Algunes actuacions són molt importants, com la instal·lació d’ascensors que hem fet en les Juntes de Districte de forma que ara totes les juntes són accessibles, excepte la de Ciutat Vella que és impossible adaptar-la i per això s’ha decidit traslladar-la a un lloc que sí siga accessible».

Des de 2015 la regidoria de Govern Interior ja ha fet -o està realitzant en estos moments- adaptacions en 30 edificis municipals amb un import invertit per part d’esta delegació de més de 4,7 milions d’euros, tot i que no és l’única que està realitzant inversions en este sentit. A més, cal destacar un seguit d’actuacions en la Devesa, amb la col·locació de passarel·les per fer els itineraris accessibles, l’adaptació de les parades d’autobús de la línia 25 o el nou itinerari històric Gola de Pujol.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *