L’Ajuntament i la Junta Local Fallera d’Albal acorden celebrar les falles al setembre

El Govern i la Junta Local Fallera d’Albal van mantindre anit una reunió a la qual s’abordava posar una data a la celebració de les Falles de 2021. La reunió presidida per l’alcalde Ramón Marí, juntament amb el regidor de Festes Sergio Burguet i on participaren els set presidents i presidentes de les comissions i el President de la JLF, Ismael Pons, va acordar ajornar-les fins setembre.
Falles telemàtiques en març
Tot el confinament de la festa fins a l’estiu, Albal no ha silenciat la tradició de març. Per responsabilitat amb la pandèmia, està organitzant i celebrant actes telemàtics. Tots els casals, a través de les seues xarxes i dels canals d’informació municipal estan fent difusió del seu enginy i gràcia. Passat diumenge, Albal va difondre una Crida virtual de les Falleres Majors, Rosana Galán i Gabriela Martínez, un acte simbòlic, però molt emotiu que ha aconseguit motivar al conjunt dels fallers i falleres que desitgen la tornada a la normalitat i l’obertura dels seus casals.
Actes religiosos per Sant Josep
D’altra banda, el retor Engraci Bataller confirma que es mantenen les misses de la festa josefina. Així, hi hauran dos litúrgies unificades, la de Sant Josep i l’Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats. El 19 de març, Sant Josep, es celebrarà una missa a la parròquia Sant Carles, a les 12.00 hores. Abans, es farà una xicoteta Ofrena amb la participació dels principals representants de la festa josefina local.