L’Ajuntament sol·licitarà adherir-se al pla Edificant per a reformar la cuina i el menjador del col·legi Cervantes

La regidora d’Educació de la Pobla de Farnals, Ana Borja, ha assistit a la presentació del Pla Edificant, impulsat pel Govern valencià per a la construcció, reforma i millora dels centres educatius. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat a l’acte que es pretén afavorir una aliança profunda entre els ajuntaments i l’administració autonòmica “per tal d’aconseguir allò que sols tardaríem molt més».

El pla pretén agilitzar els tràmits i, tal i com ha exposat Vicent Marzà, conseller d’Educació, permetrà els ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Segons ha explicat el conseller, els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat «serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran». El programa aspira a construir 200 escoles i a reformar altres 500, amb una inversió total de 700 milions d’euros.

L’Ajuntament de la Pobla de Farnals sol·licitarà adherir-se a la iniciativa per a dur endavant de manera prioritària el projecte de reforma integral de la cuina i del menjador del CEIP Cervantes. També se sol·licitarà, en segon termini, construir una nova escola al barri de la platja, donat que el municipi compta amb els terrenys dotacionals necessaris per a fer-ho.

“El nostre compromís per a solucionar el problema de la massificació del menjador és ferm, i farem tot el que estiga en les nostres mans per a millorar les instal·lacions del col·legi públic amb l’objectiu de garantir la màxima qualitat i seguretat per als xiquets i xiquetes”, ha exposat Ana Borja. La regidora ha matisat que, al mateix temps, “tractarem d’encetar el projecte de la nova escola en la platja, encara que sabem que és complicat pel baix nombre de persones empadronades, perquè és una manera de fomentar que s’instal·len noves famílies en el nucli costaner i fugir de l’actual model de turisme estacional”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *