L’alcalde d’Alboraia visita la depuradora de la conca del Carraixet

L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, juntament amb la regidora de Medi Ambient, Raquel Casares, i dos tècnics de l’Ajuntament d’Alboraia, Sara Catalunya i José Lliso, van acudir a la depuradora de la conca del Carraixet convidats pel gerent de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), Enrique Lapuente. Durant la visita, de caràcter educatiu, van recórrer les instal·lacions guiats pel cap de planta, Daniel Sánchez, qui els va explicar els protocols de depuració de les aigües.

Així, el cap de planta va explicar als membres de l’Ajuntament els protocols que existeixen per a tractar les aigües residuals en aquesta estació depuradora, que consisteixen en tres fases: el pretractament, que consisteix a separar matèries voluminoses, eliminació del greix i l’arena, i decantació, un tractament secundari amb un reactor biològic i una altra decantació, i un tractament terciari en el qual es filtra i es desinfecta l’aigua amb ultraviolat.

L’alcalde va apuntar que l’aigua de regar, a demanda dels llauradors, és aigua depurada fins al tractament terciari.

D’altra banda, el responsable també va descriure el tractament que se li dóna als fangs residuals per a la seua posterior utilització com a abonament. Així mateix, va explicar que la depuradora té un protocol concret d’actuació en cas de fortes pluges.

D’aquesta manera, tal com apunten, les aigües que cauen en la desembocadura del barranc del Carraixet arriben depurades, assegurant la qualitat mediambiental de la zona.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *