L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García, no repetirà a l’alcaldia

L’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García, no repetirà a l’alcaldia per a les pròximes eleccions. Ahir, en un emotiu discurs, va anunciar la seua «meditada decisió» davant la militància del PSPV d’Alaquàs.

Elvira García deixa l’alcaldia després de 10 anys al capdavant de l’Ajuntament. Compromesa amb la igualtat, la paritat, l’educació i el patrimoni local, Elvira García s’acomiada just en l’any on s’ha celebrat el Centenari del Castell d’Alaquàs, una trobada de germanor de tots els veïns i veïnes que es recordarà en la història local.

Discurs d’Elvira García a la militància

«Al final d’aquesta legislatura es compliran 10 anys des que vaig prendre possessió com a Alcaldessa d’Alaquàs i 25 des que vaig entrar per primera vegada en la Corporació com a Regidora d’Educació i Cultura.

La primera dona que aconsegueix el major grau de representació local i, com no podia ser d’una altra manera, ha sigut una dona socialista.

Durant aquests 10 anys he procurat actuar amb honestedat i disponibilitat total.

Durant aquests 10 anys he posat al nostre poble per damunt de tot, compromesa absolutament, amb una dedicació plena.

Durant aquests 10 anys he donat a Alaquàs tot el que he sabut i he pogut, amb l’únic objectiu de procurar millorar la vida de la nostra gent.

Em sent absolutament honrada per haver pogut ser l’Alcaldessa d’Alaquàs , el nostre poble, durant 10 anys, honrada i agraïda, molt agraïda. Alaquàs m’ha donat molt més del que jo li he donat a ella.

Ha sigut una etapa apassionant i per què no dir-ho, a vegades difícil, però molt intensa i plena.

El temps polític no es tria, és el que et correspon viure, i la capacitat que tenim de saber-lo interpretar i comprendre serà la que ens permetrà afrontar-lo amb majors garanties d’èxit.

Ha sigut una vertadera prova de foc personal i col·lectiva. La profunda crisi econòmica que hem travessat ha portat fins al límit les nostres conviccions i ha posat a prova el model de convivència i de societat que havíem construït entre tots i totes des de l’arribada de la democràcia.

A la política es ve a resoldre problemes i durant aquests anys hem tingut molts, i hem resolt molts.

El meu compromís polític i personal amb els valors socialistes està intacte, tal vegada més fort, fins i tot ara amb l’experiència i el bagatge personal que aquests anys com a alcaldessa m’han donat.

Cap altre partit, cap altre projecte polític com el dels socialistes d’Alaquàs entén i valora la pluralitat d’una societat com la nostra, cap altre partit governa ni governarà per a tots i totes com ho fem nosaltres, sense sectarismes ni estretor de mires.

El projecte socialista d’Alaquàs té molta força, la nostra militància és potent i la terra és fèrtil, està assaonada i el temps és propici. Per sort, tenim molts companys i companyes preparats i compromesos, disposats a fer un pas al capdavant i liderar una candidatura capacitada per a governar el nostre poble.

Ha arribat el moment de tancar aquesta etapa i obrir una nova.

Vull amb aquesta comunicació fer pública la meua decisió de no tornar a encapçalar la candidatura del Partit Socialista del País Valencià d’Alaquàs les pròximes eleccions.

Vull compartir amb vosaltres que és una decisió difícil però ferma i decidida, fruit d’una reflexió molt meditada i serena, amb l’únic objectiu de fer allò que crec que és el millor per al meu poble.

Aquesta és una decisió presa des de la normalitat democràtica, des de la convicció que els projectes col·lectius estan per damunt dels projectes personals, i el projecte socialista d’Alaquàs està més viu que mai.

Els valors i les conviccions amb les quals vaig arribar són les mateixes amb les quals me’n vaig: Els valors i les conviccions que em va ensenyar la meua família, la meua gent.

La política necessita altura de mires, sempre cal afrontar el present amb perspectives de futur.

Més quan encara queden per davant 8 mesos de treball fins a la pròxima convocatòria electoral, una legislatura que esgotaré fins a l’últim dia, per cloure un important nombre de projectes que ens queden per acabar d’executar.

Vull agrair especialment a les persones que conformen l’agrupació socialista d’Alaquàs el seu suport, la seua ajuda i el seu afecte, en els bons moments i en aquells altres que no ho van ser tant.

Vull agrair als regidors i regidores que han compartit, en aquesta i en les anteriors legislatures, el seu compromís amb el nostre poble, la seua dedicació i el seu lliurament en aquest camí tan apassionant que hem compartit.

Vull agrair a les persones que treballen a l’Ajuntament d’Alaquàs la seua labor com a servidors públics, la seua vocació, el seu treball i la seua professionalitat.

I vull agrair a la meua família, a una família que ara és més gran que quan vaig començar aquesta increïble etapa, la seua comprensió i el seu suport. Sense ells, i per descomptat sense elles, això hauria sigut impossible. Moltes gràcies de cor.

Totes les etapes tenen un principi i un final, tot comença i acaba, me’n vaig amb la serenitat que et dóna el fet de poder mirar als ulls a la gent.

Hui no és un dia trist, jo no ho estic. Si pots tancar etapes amb la satisfacció de saber que més enllà d’encerts o errors, que de tot hi ha hagut, ho has donat tot.

Si haguera de deixar un missatge de comiat per al nostre poble, insistiria que mai deixem de defensar la nostra identitat, els nostres costums, la nostra història, la nostra dignitat com a persones. Alaquàs és el nostre lloc en el món, el millor lloc per a viure. No deixem que ningú escriga el nostre futur per nosaltres.

Açò no és un adéu, perquè sabeu que podeu continuar comptant amb mi».

Elvira García ha participat en els diferents fòrums comarcals de El Meridiano sobre transparència i participació ciutadana

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *