L’alumnat de l’institut Faustí Barberà d’Alaquàs, compromés amb una vida i un planeta solidari
El centre educatiu celebra la quarta edició de la Fira Saludable amb l’objectiu de conscienciar l’alumnat sobre la importància d’adquirir i fomentar hàbits de vida saludable per a millorar el planeta.
L’Institut Faustí Barberà d’Alaquàs ha celebrat hui dijous 27 de març la tercera edició de la Fira Saludable que organitza cada any amb l’objectiu de sensibilitzar i fomentar hàbits de vida saludable entre l’alumnat i recaptar fons per a l’associació local Cor de Vila. Enguany, sota el lema «Una vida saludable és igual a un planeta saludable». La iniciativa forma part del Projecte d’Educació i Activitat Física i Salut i ha sigut coordinada per l’alumnat de batxillerat general de l’assignatura d’Economia, Emprenedoria i Activitat Empresarial del Departament d’Economia.
En la fira ha participat tot l’alumnat de l’Institut i s’han implicat tots els departaments amb l’objectiu de mostrar que tot es pot realitzar de forma saludable. L’alumnat d’Economia i Emprenedoria constituït com a empresa cooperativa sota el nom Ecolife Societat Cooperativa (Economia per a la vida), han proposat un recorregut pels 4 elements (aigua, aire, terra i foc) basat en el llibre de l’antropòloga i activitats ecofeminista Yayo Herrero. Cada parada ha realitzat un joc de sensibilització sobre el seu element i ha venut un producte relacionat. L’alumnat d’Economia i Emprenedoria ha elaborat galetes d’avena i plàtan sense sucre afegit i han mostrat trucs per a reduir la ingesta de calories en els menjars.
El de Física i Química ha realitzat sabons naturals a partir d’oli reciclat; el d’Educació Física ha participat oferint informació sobre begudes ensucrades i com minimitzar la ingesta de productes no saludables; el projecte Ajuda’m ha treballat l’amistat i les relacions saludables i no tòxiques i han fet un treball sobre l’amistat com una ferramenta per a previndre l’assetjament escolar.
S’han sumat enguany noves incorporacions com l’alumnat de tercer del projecte educatiu Projecte de Diversificació Curricular (PDC) amb l’elaboració de broquetes de fruita i xapes i el departament de Biologia ha preparat un entrepà personalitzat basat en el plat Harward.
En la fira s’han oferit diversos productes per a la promoció del consum de fruites entre adolescents i s’han venut taronges, plàtans, pomes, llimes, llegums, fruites seques, galetes d’avena i canyella i beguda saludable.
Els productes venuts a la Fira Saludable són tots de proximitat i de quilòmetre zero i en la majoria dels casos ecològics. Gran part d’ells han sigut donats per famílies i altres s’han adquirit al comerç local a preu de cost. Els beneficis així com els excedents es donaran a l’associació Cor de Vila d’Alaquàs, que ha col·laborat sensibilitzant l’alumnat.