L’aprovació dels festejos de bous al carrer genera una divisió en el govern de Paiporta

Davant l’autorització per a la realització de ‘bous al carrer’ concedida per l’alcaldessa del PSPV-PSOE de Paiporta, Maribel Albalat, el Grup Municipal Compromís per Paiporta ha enviat un comunicat explicant que «la concessió d’aquest permís trenca el pacte de govern entre el PSPV-PSOE i Compromís, signat entre ambdues formacions el juny de 2019, en virtut del qual, entre altres assumptes, s’establia l’alternança en l’alcaldia».

Segons afirmen «el Grup Municipal Compromís per Paiporta recorda que els actes taurins es varen acabar a Paiporta després de la tràgica mort d’un jove torrentí de 26 anys al mes de juny de 2018. Una mort que era evitable, i que demostra que no es pot garantir la seguretat en cap acte taurí. La decisió unilateral i no pactada de Maribel Albalat la converteix en la responsable directa i única de qualsevol incident que es puga produir en aquest esdeveniment».

Per altra banda, «el col·lectiu Compromís per Paiporta, reunit amb el Grup Municipal de la formació aquest dimarts davant la gravetat de la situació, ha decidit donar tot el suport als regidors i regidores en les decisions futures i convocar una nova assemblea en dues setmanes per tornar a valorar la situació. El col·lectiu es reafirma per continuar impulsant les polítiques per les quals la ciutadania ens ha renovat la confiança en les eleccions de 2015 i 2019 com la força més votada entre les formacions d’esquerres. Polítiques que han convertit Paiporta en un referent de bona gestió econòmica, transparència, lluita contra el canvi climàtic, per la igualtat i la inclusió, enfront a la violència de gènere i que, des de l’Ajuntament, incidirà encara més en les polítiques pel benestar animal. El Grup Municipal Compromís per Paiporta referma la seua convicció en la lluita pel benestar animal i enfront de la violència contra qualsevol ésser viu, en totes les seues formes, com són els bous al carrer o el tir i arrossegament, entre d’altres».

El Partit Socialista accepta la discrepància i defensa el govern de coalició 

Els socialistes posen en valor la solidesa del govern de coalició enfront dels matisos ideològics

Maribel Albalat ha afirmat hui, després de la reunió que ha mantingut amb el seu grup municipal: “Com a alcaldessa de Paiporta estaré sempre del costat dels *paiportinos i *paiportinas, i de la legalitat. En els governs de coalició s’ha de governar gestionant la discrepància, sempre anteposant el que ens uneix al que ens separa”.

Segons el portaveu socialista Vicent *Ciscar, “L’autorització dels festejos no incompleix cap mena d’acord signat en el pacte de govern amb Compromís, on en cap moment es va acordar prohibir aquest tipus d’actes o no permetre la seua celebració. Així mateix, considera incoherent la postura de Compromís, contrària a una activitat que ja van autoritzar en el passat”, ha afegit el portaveu.

El Partit Socialista es mostra sorprés per la postura de *Compromis ja que el seu propi partit ha manifestat el seu suport *als *bous al *carrer, així com la seua postura contrària a qualsevol prohibició. En altres localitats on governa Compromís, com per exemple València, Meliana o Chiva, s’han celebrat festejos taurins. Els socialistes no entenen la negativa de secundar el mateix a Paiporta.

“El Partit Socialista continuarà treballant per Paiporta i donant suport a aquest projecte progressista de coalició, en el qual creem i que pensem que es mereix Paiporta”, conclou Albalat.