L’artista valencià Toni Balanzà exposa al Castell d’Alaquàs ‘Mastectomitzades’

El Castell d’Alaquàs acollirà a partir del pròxim divendres 22 de gener l’exposició fotogràfica ‘Mastectomitzades’ de l’artista valencià Toni Balanzà. La mostra es podrà visitar al monument fins el 20 de febrer. L’acte d’inaguració tindrà lloc el mateix divendres a les 19   hores.

 

Balanzà és funcionari de carrera, professor de secundària de Formació Professional i especialista en fotografia, vídeo i multimèdia. Balanzà va estudiar electrònica de telecomunicacions a les Escuelas Profesionales Luis Amigó (EPLA). En finalitzar els estudis va marxar a Toulouse (França) per trobar un treball a la seua especialització, serà per qüestions burocràtiques quan torna a Espanya i coneix l ’institut IES La Marxadella a Torrent (València) on va traure els estudis d’imatge i so. És en aquest moment quan l’artista descobreix la seua vertadera passió: la imatge, el vídeo, la fotografia, el cinema.

 

Als anys noranta s’inicia a la fotografia 3D amb diapositives i comença la seua cursa professional com a tècnic de so a Televisió Espanyola (TVE). Durant les darrers anys, la qualitat de l’obra fotogràfica de Balanzà l’ha portat a retratar a la ‘chica burbuja de Valencia’, a l’actor castellonenc Xavi Castillo com a realitzar el reportatge fotogràfic de l’espectacle ‘Frecuencia Musical’ on canta Aisha Bordás, entre altres treballs.

 

No obstant, la qualitat de les fotografies que realitza per al Calendari Solidario Mujeres Mastectomizadas por el cáncer de Mama 2013 porten a Balanzà a inaugurar una exposició fotogràfica on models mastectomitzades mostren les cicatrius de la malaltia. Una de les fotografies d’aquesta col·lecció: ‘La torera mastectomitzada’ obté la qualificació d’excel·lent nu i passa a formar part de la col·lecció d’honor de la FEPFI (Federación española de profesionales de la imagen) 2012 i apareixerà al llibre ‘Un año de luz ‘de la mateixa federació de la que Balanzà és el representant per a Europa dels fotògrafs professionals espanyols federats a FEPFI. Actualment, és el president de l’Associació de Fotògrafs Professionals de València AFPV.

 

L’horari de visita a l’exposició serà de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. Des del pròxim 22 de gener i fins el 20 de febrer de 2016.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *