L’Ateneu Musical Mercantil de Paiporta compleix 100 anys

La societat paiportina ha celebrat un acte amb motiu d’aquesta data tan significativa que ha comptat amb la presència de les autoritats municipals

L’Ateneu Musical de Paiporta ha celebrat aquest cap de setmana el seu centenari.

Amenitzat per la música de la Banda Primitiva de Paiporta, l’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, així com representants de la corporació municipal i de les Forces i Cossos de Seguretat.

L’alcaldessa ha transmés la seua enhorabona al conjunt de socis i sòcies per aquests cent anys de vida, mostrant la disposició del consistori a col·laborar amb aquesta associació en el que necessite.

«En un dia tan important com hui havíem d’estar amb vosaltres i per això no hem volgut faltar a la cita. Poseu tot el millor de vosaltres per millorar Paiporta i per a treballar per la gent de Paiporta i això és molt d’agrair. Enhorabona i moltes felicitats per aquests 100 anys».

Durant la trobada Josep Joaquim Mateu Ruíz feia lectura d’un poema dedicat a Paiporta que oferia posteriorment a l’entitat en forma de quadre. Així mateix, s’ha fet entrega d’una placa commemorativa als socis més veterans. De igual mode, Ateneu i consistori han intercanviat reconeixements.

Amb una història molt arrelada a Paiporta, l’Ateneu Musical Mercantil de Paiporta naixia fa cent anys com a Sociedad Municipal de Socorro Mútuo. Posteriorment es va denominar Centro Musical de Paiporta, fins a arribar als nostres dies amb la seua denominació actual. En la tradició paiportina l’Ateneu Musical és més conegut com el Casino de la Granota. Dins del context de les fires agrícoles i ramaderes, molt vinculades amb Paiporta i el seu teixit productiu, l’Ateneu fomentava la música amenitzant amb concerts aquestes jornades festives.