L’Auditori d’Alboraia acull la desena edició dels Premis 9 d’Octubre

Els premis reconeixen, un any més, la trajectòria de les entitats locals i els veïns i veïnes del municipi.

L’Ajuntament d’Alboraia iniciarà la programació de la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana amb un concert gratuït de Pep Gimeno ‘El Botifarra’ acompanyat per la seua Rondalla, que serà el dia 5 d’octubre a les 22 h en la Plaça de la Constitució d’Alboraia, iniciant a més la temporada teatral.

Dins de la programació, l’Auditori d’Alboraia acollirà la desena edició dels premis 9 d’Octubre, que tenen com a objectiu el reconeixement de la labor i la trajectòria dels veïns i veïnes i entitats locals, així com la seua dedicació i la transmissió dels valors del municipi.

La gala, organitzada per l’Ajuntament, tindrà lloc el 9 d’octubre, i començarà a les 12 del migdia amb la intervenció de l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría. Després del discurs de l’edil tindrà lloc el lliurament dels premis, que estaran dissenyats, per cinqué any consecutiu, per l’escultora valenciana Verónica Palomares, coneguda per les seues obres basades en la tècnica fallera del cartó pedra. L’escultura del guardó representa la figura del Rei Jaume I sobre un cavall rampant. A més, La Colla de Dolçainers i Percussió de la Societat Musical d’Alboraia posarà la música durant l’esdeveniment amb la interpretació de diverses obres tradicionals valencianes.

Miguel Chavarría, alcalde de la localitat, ha manifestat entusiasme per l’esdeveniment i s’ha mostrat «orgullós dels veïns i veïnes del municipi». Així mateix, ha declarat que «els premis reflecteixen la vida i cultura del municipi i premien la labor diària dels alboraiers i alboraieres, així com a les seues entitats que són transmissors de tradicions, valors i experiències.»

Els guardons enguany premiaran a María Remedios Albiach Martí en Ciència i Desenvolupament, en la categoria Horta i Tradició a l’agricultora Carmen Bernet Peña, el professor Miguel Esteve serà premiat en la categoria d’Educació, el de Mèrit Musical anirà per a Aitana Ferrer i el de Tradició Musical per a Roberto Trinidad, d’altra banda el de Mèrit Esportiu anirà per a Fernando Giner, delegat de la Selecció Espanyola de Futbol, i l’esment especial al seu fill, al futbolista Ferrán Giner, jugador del RCD Mallorca. Quant a entitats locals, el guardó de Solidaritat i Integració anirà per al Consorci Comarcal de Serveis Socials de l’Horta Nord, el d’Innovació Empresarial a ‘Socarrat Studio’ i a l’Associació Ames de casa Tyrius en la categoria de Dones Creatives. A més, el premi d’Honor serà en memòria del poeta Manel Marí.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *