L’Auditori nou d’Alaquàs acull un concert solidari de primavera per a col·laborar amb la Federació Valenciana de salut mental

L’Auditori Nou d’Alaquàs va acollir el passat diumenge 15 de maig un Concert Solidari de Primavera per a recaptar fons que aniran destinats a la Federació Valenciana de Salut Mental. Un acte organitzat i protagonitzat per col·lectiu musical València Professional Winds i dirigit per l’ex director de la Banda de la Unió Musical d’Alaquàs, Teo Aparicio Barberán.

L’acte va comptar amb la presència de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la Cap del Servei d’Innovació i Qualitat Educativa com a representant de la Direcció General de la Conselleria d’Educació, Maria Amparo Martínez, i el catedràtic de Psiquiatria de la Universitat de València i Comissionat de Presidència en Salut Mental, Rafael Tabarés. Per part de la Federació Valenciana de Salut Mental va estar present la seua presidenta, Rosa Bayarri i altres membres com Enrique LLin, Pascual Palau, Luis Vañó i Marián Ferrús. No van faltar a la cita tampoc el president de la Unió Musical d’Alaquàs, Toni Monzó, el president de l’Acadèmia de la Música Valenciana, Roberto Loras, el vicepresident de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Roberto Escobar, el president de la Fundació SANGANXA, Luis Miguel Mateu, el directiu de PANAMAR Bakery, Francisco San Martín, col·laboradors també d’aquest acte. Van assistir també mestres destacats com Javier Ros, Carlos Sancho i Francisco Moral.

En les intervencions es va felicitar l’entitat ProWinds València pel seu treball i inquietud en la difusió d’obres de gran qualitat composades pels més prestigiosos compositors i per posar en marxa aquest tipus d’iniciatives solidàries per a col·laborar amb la societat valenciana. Per això, aquest concert va sorgir per a col·laborar amb la Federació Valenciana de Salut Mental i destinar la seua recaptació a aquesta entitat.

En el concert es va realitzar un reconeixement al mestre valencià Bernardo Adam Ferrero pel seu 80 aniversari amb una de les seues obres més representatives com és ‘Homenatge a Joaquín Sorolla’, a través de la qual s’ofereix una visió musical d’aquest pintor universal. L’Alcalde d’Alaquàs va lliurar un obsequi al mestre en record d’aquest dia, que va estat acompanyat per la seua família.

Aquest concert és una iniciativa de ProWinds València, un grup de músics de la Comunitat Valenciana vinculats a les bandes de música i units per a difondre obres de gran qualitat composades pels més prestigiosos compositors nacionals i internacionals. Totes i cadascuna de les recaptacions dels concerts estan destinades a causes solidàries. El d’Alaquàs ha sigut el segon concert.