L´Emshi repara una fuga d’aigua en la canonada que proveeix a l’Horta Nord

L’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (Emshi) ha reparat amb èxit i en menor temps del previst una fuga d’aigua localitzada en una canonada que gran diàmetre (DN 800) que discorre per l’Horta Nord i que dona servei als habitants que viuen en aqueixa zona de la comarca.

La intervenció s’ha realitzat durant la nit del dijous al divendres amb la finalitat de minimitzar l’afecció, atés que per a dur a terme la intervenció ha sigut necessari tancar el subministrament que arriba fins a la urbanització Santa Bàrbara de Rocafort, Massarrojos i a Llometes, a València. Amb tot, el servei s’ha restablit quasi dues hores abans de l’esperat.

La reparació d’aquesta fuga d’aigua potable també afectava el proveïment que se serveix a través de la presa principal que arriba a Montcada, encara que els habitants d’aquest municipi no han notat absolutament res l’actuació, ja que l´Emshi va instal·lar i va habilitar recentment una derivació d’emergència com a alternativa davant situacions com aquesta.

“Tota acció que es duu a terme té un sentit i forma part d’un engranatge que afavoreix l’eficiència i eficàcia del sistema, com s’aprecia amb claredat amb, per exemple, el pla d’optimització de les preses d’emergència”, ha explicat Elisa Valía, presidenta de l´Emshi.

L´Emshi proveeix d’aigua potable a prop de 1,7 milions d’habitants, que són les persones que viuen a València i la seua àrea metropolitana. Aquesta entitat, a la qual en l’actualitat pertanyen 48 municipis, fa les tasques de captació d’aigua, potabilització per a fer-la apta per al consum humà, i distribució fins als punts de lliurament municipals.