L’EMTRE es dotarà de vehicles elèctrics per a reduir l’impacte ambiental de les emissions de CO2

L’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus trau a licitació, per a adquirir pròximament, tres vehicles elèctrics que donaran servei als ecoparcs i a la planta de Manises. D’esta manera, l’EMTRE ratifica el seu compromís amb la reducció de l’empremta ecològica derivada dels serveis que presta pel que fa a les emissions de CO2.

El president de l’EMTRE i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha destacat la importància de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i contribuir així a una economia circular baixa en carboni i que respecte el medi ambient.
Es tracta de dos vehicles de turisme i d’una furgoneta lleugera que s’adquiriran gràcies a una subvenció de la Generalitat a través de la Conselleria de Medi Ambient. L’import de la licitació dels turismes és de 62.000 euros i el de la furgoneta lleugera és de 42.000 euros. Les empreses interessades podran presentar ofertes a la baixa, sense que se supere la quantitat màxima de la licitació.
L’EMTRE també ha posat en marxa les obres a les plantes d’Hornillos i de Manises per instal·lar les estacions de recàrrega necessàries per al funcionament dels vehicles.

Cap a una electrificació progressiva del parc mòbil
Els avanços en matèria de mobilitat elèctrica fan possible que, ara per ara, siga factible adquirir vehicles completament elèctrics per als usos principals que es donen a l’administració, ja que disposen d’autonomia suficient per a la majoria de desplaçaments que tenen lloc dins de l’àmbit comarcal.
Conscients de la importància de la mobilitat sostenible en els treballs d’inspecció, des de l’EMTRE ja s’estan utilitzant vehicles híbrids. L’Entitat fa ara un pas mes enllà amb el complement dels vehicles elèctrics purs.