Les associacions d’Alaquàs treballen per a construir un nou model associatiu

El Castell d’Alaquàs va acollir el passat dijous 5 de març una Jornada d’Associacions organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs i la Fundació Horta Sud per tal de treballar en la posada en marxa d’iniciatives i accions que permeten a les entitats afrontar els nous reptes de futur.

 

La jornada va estar inaugurada per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, qui va agrair a les més de trenta associacions participants la seua assistència i els va animar “a continuar comprometent-se i treballant en el foment de l’associacionisme tant a Alaquàs com a la comarca com una garantia de futur i per poder afrontar els nous reptes”.

 

Al llarg de la jornada es va fer un repàs de les novetats legislatives així com de totes les obligacions fiscals a les que estan sotmeses totes les entitats. Es va aprofundir a més en la situació actual de les associacions d’Alaquàs i es van realitzar propostes per tal de continuar millorant i fomentant el seu treball. D’entre aquestes propostes, tots els i les presents van coincidir en treballar en la renovació d’idees i projectes així com en obrir les associacions a la ciutadania per tal d’incrementar la participació i poder fomentar així valors com la solidaritat, la democràcia i la transparència.

 

Les associacions van destacar també com a part fonamental del seu treball la millora de la comunicació, fent visible el seu valor i la seua funció social.

 

Aquesta Jornada d’Associacions forma part d’un pla de treball molt més ample posat en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs i la Fundació Horta Sud per tal de promocionar el moviment associatiu i oferir eines i documentació bàsica per als seus associats.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *