Les càmeres de vigilància del trànsit d’Alaquàs donen resultats positius

Les càmeres de vigilància del trànsit posades en marxa durant el mes de desembre de 2023 en diferents punts estratègics d’Alaquàs estan suposant una important ferramenta per a la Policia Local d’Alaquàs en el seu treball d’augmentar la seguretat en el municipi. Des de la seua instal·lació han donat bons resultats positius.

Aquesta setmana ha arribat la sentencia codemnatòria d’un conductor que circulava a gran velocitat envaint el carril contrari i que va ser localitzat gràcies a les càmeres. El succés va ocórrer durant el mes de gener de 2024. Diversos veïnes i veïns denunciaren a la Policia Local d’Alaquàs que havien estat a punt de patir un greu accident de trànsit al carrer Conca per les accions d’un conductor temerari.

Per a aquest motiu, i donat que no es disposava de dades identificatives del vehicle, els agents van accedir al sistema de càmeres de trànsit i van poder constatar que un vehicle de gama alta havia realitzat un avançament antireglamentari posant en risc greu la resta de persones usuàries de la via pública que van haver de variar la seua trajectòria per a evitar ser col·lidits pel vehicle. Es va comprovar que el conductor circulava a més de 91 quilòmetres per hora mentre que la velocitat màxima permesa era de 30 quilòmetres, i es va detectar que durant la seua maniobra va travessar dos passos de vianants

Gràcies a les càmeres, la Policia Local d’Alaquàs va poder identificar el vehicle i tramitar un atestat per conducció temerària i excés de velocitat que va ser remés a l’autoritat judicial. El conductor s’enfronta ara a penes de pressó i se li ha sigut retirat el permís de conducció.