Les dones de Compromís al govern de Paiporta faran vaga pel 8 de març

Les dones de Compromís al govern de Paiporta s’uniran a la vaga de 24 hores de treball, consum i cures aquest divendres 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores. A més, animen a la resta de dones de la corporació a sumar-se a la vaga, per deixar els seus llocs buits i demostrar que sense l’esforç i el treball de les dones, el món es para.

Des de Compromís es recorda el caire reivindicatiu de la jornada per continuar l’estela de la gran fita que va suposar la vaga del 8 de març de l’any passat, quan milions de persones es van manifestar a tot el món per condemnar les situacions d’injustícia que viuen cada dia les dones de tot el món i per reclamar la urgència d’aconseguir equiparar els drets de les dones als dels hòmens. “Aquestes mobilitzacions varen obrir les portes a una nova onada feminista globalitzada”, assenyala Isabel Martín, alcaldessa de Paiporta, de Compromís.

Tot i això, queda molt treball per fer, per trencar amb realitats com ara, la bretxa salarial entre hòmens i dones; el sostre de vidre; la càrrega de les cures i tasques domèstiques, suportada principalment per les dones; el desproporcionat índex de pobresa entre la població femenina; l’explotació sexual i reproductiva; la violència masclista, i una llarga llista d’injustícies que arrelen en la misogínia i el patriarcat més ranci i conservador.

Davant aquestes situacions, Compromís reivindica la lluita feminista transversal. “No n’hi ha prou amb garantir la igualtat d’oportunitats, també cal aprovar lleis i aplicar totes les mesures necessàries per a posar fi al patriarcat, com les quotes, que estan permetent a les dones accedir a espais que fins ara estaven reservats als homes. I en això hem estat aquests anys i estarem els següents”, explica Martín.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *