Les escoles de Paiporta começen tallers per al foment del reciclatge i l’ús del contenidor marró

L’alumnat dels centres educatius de Paiporta ha començat a participar en els tallers impulsats per la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat per a fomentar el reciclatge i educar sobre el bon ús del contenidor marró de fracció orgànica, que està en plena instal·lació als carrers i places de Paiporta.

Des d’aquesta setmana, totes les escoles paiportines rebran la visita d’educadors ambientals, que realitzaran sessions en un total de 48 aules per a que els xiquets i xiquetes de Paiporta refresquen la memòria en conceptes bàsics de la recollida selectiva i aprenguen les novetats que s’introdueixen amb l’arribada del contenidor marró.

La campanya es completa amb el repartiment de poals i bosses compostables per a la recollida de residus orgànics a nivell domèstic, que ha s’ha portat a terme també a les escoles, i que continua en els pròxims dies a sis places de Paiporta. Dijous, el repartiment es portarà a terme a les places Major i Xúquer, divendres a la 3 d’Abril i la Casota, dissabte al matí, a la plaça de l’Església, i dilluns, a la plaça Cervantes i, de nou, a la plaça de l’Esgésia.

En total, l’Ajuntament de Paiporta i l’Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (Emtre) tenen previst repartir més d’11.000 poals al llarg de les pròximes setmanes i mesos. A més, amb cada poal es repartirà un roll de bosses compostables i un fullet informatiu. Amb aquestes accions, incloses en el nou contracte de recollida de residus sòlids urbans de Paiporta, s’espera incrementar la taxa de reciclatge i introduir l’ús de la fracció orgànica.