Les Falles 2023 arriben a Moncada

La Falles 2023 arriben a Moncada amb més il·lusió que mai, després d’uns anys en què la pandèmia ha marcat l’esdevenir de la nostra vida i com no de les nostres festes. Després d’aquests moments tan durs, les Falles de 2023 tornen a celebrar-se amb normalitat.

Com a punt d’arrancada a les festes, el dia 25 de febrer, va tindre lloc una jornada plena. A primera hora es va realitzar una macrodespertà en la qual van participar centenars de fallers i falleres de la localitat. A la vesprada, les Falleres Majors de Montcada, Mireia Sánchez i Ariadne Cacheiro, des de la plaça de l’Ajuntament es van dirigir a les comissions falleres, veïns i veïnes de la població per a donar la benvinguda a les Falles en el solemne acte de la Crida.

La nit del 3 de març en el Restaurant Santa Bàrbara va tindre lloc el Sopar de Gala de les Falles 2023. Un dia més tard, va ser el torn de la Cavalcada del Ninot, on les comissions falleres fent ús del seu enginy van fer gaudir als assistents. Aqueix mateix cap de setmana, el primer del mes de març, es va inaugurar l’Exposició del Ninot en el Mercat Municipal.

Les activitats festives tornaren l’11 de març amb una programació extensa, que va tindre lloc el tradicional dia de convivència fallera. Començant a les 17 hores amb el “carretotuning” i continuant a partir de les 21 hores amb un sopar de germanor. Una mascletà nocturna a les 23:59 en la Plaça de Sant Jaume tancà la jornada.

 

La setmana gran començarà amb la Plantà i continuarà el dia 16 amb l’Entrega de Premis en la Plaça Sant Jaume, a partir de les 17 hores. El torn de L’Ofrena de flors a la Mare de Déu serà el divendres 18 a partir de les 17 hores, quan totes les comissions falleres i la Junta Local realitzaran el recorregut tradicional per a acabar en l’Ermita. Els actes fallers arribaran a la seua fi el dia 19, amb la Missa i Ofrena a Sant Josep a les 12 hores. Després, serà el moment de gaudir de la mascletà a les 14 hores en la Plaça Sant Jaume. Ja a la nit, la Cremà de la Falla Municipal a les 23 hores acomiadarà les Falles de 2023 i donarà pas a les de 2024.