Les Falles d’Albal posen a disposició de l’ajuntament els seus casals com a seu per a la vacunació massiva

Tot i el confinament faller que es viu des de passat any, degut a la pandèmia, les comissions de la localitat no han deixat de mantenir l’esperit de la festa viu, de la manera que poden, és a dir, telemàticament. Albal no és dels pobles que més han patit la pèrdua de socis i sòcies a les set comissions existents però com que la COVID-19 s’ha allargat més del previst comencen a estar preocupats.

Durant el darrer any, han continuat celebrant reunions periòdiques amb el Govern, encapçalades per l’alcalde Ramón Marí i el regidor de Festes, Sergio Burguet. La darrera va tindre lloc la setmana passada per abordar temes tan importants com ara la possibilitat d’ajornar la Setmana Fallera al setembre, el mecanisme per a sol·licitar la subvenció anual municipal a les falles i on va nàixer una proposta molt solidària i exemplaritzant. L’Executiu els va fer saber que en estos moments treballa en la fulla de ruta de la vacunació massiva contra el Coronavirus i on faran falta espais amplis i segurs per injectar a tota la població. Els mandataris dels casals albalencs no van dubtar ni un segon en oferir estos espais, si foren necessaris, per a vacunar al veïnat.

Albal manté la subvenció a les set comissions que gira entorn als 2.000 euros, a més, en coordinació amb el Departament de Cultura i Festes, s’ha millorat el procés burocràtic per facilitar este procés als casals,

Les set falles traslladaran tots estos assumptes esta setmana a les seues Juntes Directives i tornaran a reunir-se amb el Govern per anunciar si definitivament han acordat que per setembre, celebrarem Sant Josep.