Les falles Lope de Rueda i Avinguda, guanyadores dels primers premis de secció especial

La Junta Local Fallera de Torrent ha revelat esta vesprada el nom de les comissions que han guanyat el primer premi dels monuments. La falla Lope de Rueda i Verge del Puig ha obtingut el primer premi de la secció especial i la falla Avinguda ha aconseguit el primer de la secció infantil. Les falleres majors de Torrent, Carmen Raga Ortí i Leyre Gallego Ruiz, han llegit el nom de les falles guanyadores, les quals han manifestat una gran alegria. Com a novetat, enguany, la lectura dels premis han sigut retransmesa en directe a través de la pantalla de la façana de l’Ajuntament.

A més a més, s’han anunciat els Premis a l’Ús del Valencià que convoca l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià per a premiar la correcció de la llengua en els monuments fallers i que s’han endut les falles Avinguda (1r premi), Ramón y Cajal (2n premi) i Sant Valerià (3r premi) i també els Premis Violeta que han sigut per a les falles Sant Amador Espartero (1r premi), Carrer Benemèrita Guàrdia Civil (2n premi) i Sant Roc – Gómez Ferrer (3r premi). Són uns guardons creats des de la Delegació de la Dona de l’Ajuntament de Torrent en col·laboració amb la Junta Local Fallera i que reconeixen els monuments que no fan servir un llenguatge sexista, dignifiquen el paper de la dona dins de la festa fallera i eviten escenes amb la dona com a objecte sexual.

Les falleres majors de Torrent, també han anunciat els guanyadors dels IX Premis de la premsa a la millor crítica social que s’endut les falles Sant Gregori (1r premi), Sant Valerià (2n premi) i La Plaça (3r premi).

L’agenda fallera s’ha encetat este matí amb la visita institucional a l’Ajuntament de Torrent per part de les falleres majors, les quals han firmat en el llibre d’honor de la ciutat. A continuació ha tingut lloc la primera mascletà a la plaça del Bisbe Benlloch, un espectacle a càrrec de la pirotècnia Turís i amb 51 kg de pólvora. La mascletà s’ha retransmés en línia a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Torrent: Facebook i el canal de Youtube. A més a més, s’han emés un especial amb entrevistes a José Antonio Castillejo, regidor de Festes; a Ana Royo, presidenta de Junta Local de Torrent; i a representants de la falla Barri Cotxera qui celebra el seu 50 aniversari.

Trasllat de la Mare de Déu
De vesprada, les 29 comissions torrentines han desfilat en el trasllat de la Mare de Déu dels Desemparats, organitzat per la falla Barri Cotxera, que ha iniciat el trasllat amb la imatge de la geperudeta. Els fallers i les falleres i el veïnat s’han bolcat en l’acte, i ha dedicat versos, poemes i rams de flors a la Mare de Déu. Les falleres majors de Torrent, Carmen Raga i Leyre Gallego, en companyia de les seues corts d’honor, han acompanyat els màxims representants de la falla Barri Cotxera, Cristina Sierra Espinosa, Michelle Marcos Fito, Pedro Gómez Lucas i Álvaro González Cantero, en este acte tan motiu que enguany coincidix amb el 50 aniversari de la comissió. L’alcalde, Jesús Ros, i el regidor de Falles, José Antonio Castillejo, acompanyats per membres de l’equip de govern, no han volgut perdre’s este acte que des de l’any 1970 organitza la falla Barri Cotxera; una comissió que cada any s’encarrega de traure la imatge de la Mare de Déu de l’església del Bon Consell i de tornar-la el dia 19 amb l’acte del retorn. La Mare de Déu, que tradicionalment es deixava a la plaça per a l’Ofrena, ara es queda dins de l’església i és substituïda per una de fusta i cartó, que s’ompli amb el rams de flors de milers de falleres que passen a deixar-los.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *