Les germandats de Manises esperen amb fervor la Setmana Santa

Les quatre germandats de Manises esperen amb emoció la Setmana Santa de 2022, una cita que plena de tradició, religiositat i passió els carrers del municipi. Més de 400 persones processionen aquests dies per la localitat de l’Horta Sud amb gran fervor religiós.

La germandat de la Flagel·lació del Senyor (Els Rojos); la germandat de la Verge de la Soledat i Jesús del Gran Poder (Els Negres); la germandat del nostre pare Jesús de les Misericòrdies i María Santísima de l’Esperança dels Desemparats (Els Verds) i la germandat del Sant Sepulcre i Cavallers del Sant Enterrament (Els Morats), tots elles preparen la Setmana Santa amb fe.

El dissabte 2 d’abril va tindre lloc el pregó i es va entregar la distinció de la Setmana Santa Manisera 2022 a Don Antonio Miguel Muedra Cervera. A més, es va estrenar la Composició “Verge de la Soledat de Manises”, realitzada pel manisero Jose Luis Sanz “el sigalo” per a dolçaina.

La primera processó de la Setmana Santa va ser la del Diumenge de Rams. La vesprada del Diumenge de Rams va tindre lloc una processó en la qual es canten saetas a la Verge de l’Esperança i al Crist de les Misericòrdies, convertint-se en un dels actes més bonics d’aquests dies. El Dilluns Sant es realitza la processó de la Flagel·lació, ecce-Homo i Verge de l’Amargor i del Perdó.

El Dimarts Sant es desenvolupa la processó del Trasllat de la Vora Cruz de la germandat de la Soledat, on els germans discorren per la localitat amb uns fanalets en actitud penitencial.

El Dimecres Sant és el torn de la Trobada Dolorosa entre Jesús del Gran Poder i la Verge de la Soledat, que es troben davant de l’antiga escola de ceràmica i en aqueix moment es llig un text. Aquest és un dels actes més emotius de la Setmana Santa Manisera.

El Dijous Sant té lloc la processó del Silenci o Trasllat del Crist del Calvari de l’Ave María, que sempre es fa la nit del Dijous Sant al Divendres Sant.

Un acte que es realitza en poques poblacions és el del Davallament, en la qual el Crist del Salvador és desenclavat pels germans de la Soledat moments abans del Sant Enterrament i aqueixa imatge es traspassa als germans del Sant Sepulcre perquè l’introduïsquen en el sepulcre i al final de la processó realitzen l’acte de les llagues i enterrament del Crist.

El Divendres Sant es produeix la processó més solemne, la del Sant Enterrament en la qual participen totes les germandats.

 

Trobada Gloriosa

Finalment i junt amb l’anterior, te lloc un dels moments cim d’aquests dies de celebració cristiana, el Diumenge de Resurrecció, amb la processó de la Trobada Gloriosa. En aquesta, la Verge de la Soledat,es troba amb Jesús Resucitat, li lleven el vel negre que li cobria el rostre i els seus portadors la pugen el més alt possible mentre es produeix una explosió de goig a la plaça.