Les obres del carril bici des de l’estació de tren al Port de Catarroja comencen en gener

Visitar el Port de Catarroja en bicicleta sense haver de compartir recorregut amb els vehicles motoritzats ni posar en risc als vianants està a punt d’esdevenir una realitat. El pròxim mes de gener començaran les obres de construcció d’un carril bici que connectarà l’estació de tren amb el port de la localitat.

El projecte, que tindrà 6 mesos d’execució, millorarà el Camí del Port amb la construcció d’un carril bici de doble sentit de circulació i el reverdiment de la zona. El traçat, d’una longitud total de 2.752 metres, afectarà tant a trams urbans com interurbans.

El carril bici, en la seua totalitat, es trobarà segregat de la calçada. Així, serà completament independent i no compartirà espai amb el trànsit rodat. Amb això, es facilitarà la circulació i s’evitaran riscos.

En l’elaboració de la iniciativa esta ha sigut una qüestió fonamental. Tant és així que el projecte inicial ha sigut modificat per afegir millores en matèria de seguretat. A més, s’ha comptat amb l’Escola de Capatassos, la Comunitat de Regants de la Séquia de Favara i els propietaris de la zona per tal d’evitar que el recorregut transcorreguera per la séquia dedicada al regadiu i respectar la singularitat paisatgística i mediambiental de la zona del port.

Potenciar la mobilitat sostenible i el turisme

La construcció del carril bici que connecte l’estació de tren amb el Port de Catarroja és una de les iniciatives més importants que s’han realitzat a la localitat. Per una banda, afavorirà una mobilitat plural i sostenible, segura per a totes les persones usuàries. Per altra, ajudarà a potenciar els atractius de Catarroja, localitat que recentment ha rebut el títol de Municipi Turístic.

El Port de Catarroja és precisament un dels llocs que rep més afluència de visitants. El Concurs d’Allipebre i la Festa de la Sega de l’Arròs, ambdós actes celebrats al port, van acollir més de 10.000 persones el passat mes de setembre. Així mateix, la pràctica de la Pesca Tradicional i la Vela Llatina van rebre l’any passat el títol de Bé D’Interés Cultural (BIC).

Per al regidor d’Urbanisme, Martí Raga, l’obra “posarà a l’abast dels visitants una forma sostenible d’arribar al Port i la Marjal de Catarroja”. “Impulsar el transport respectuós amb el medi ambient i donar a conéixer l’atractiu turístic de Catarroja és una de les nostres prioritats”, ha expressat.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *