Les passarel·les de vianants i ciclistes per connectar els barris de Paterna seràn una realitat

La proposta de Compromís per Paterna de passarel·les de vianants i ciclistes per tal de connectar barris de Paterna serà una realitat gràcies als pressupostos participatius de GVA

Tres projectes guanyadors en este procés participatiu són els que finalment tindrà Paterna, el municipi on la participació ciutadana ha sigut la més elevada

Compromís per Paterna ha informat hui que el seu projecte de construcció de passarel·les de vianants i ciclistes per tal de connectar barris de Paterna ha sigut un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius de Generalitat. És per això que la regidora de la formació Neus Herrero ha volgut destacar que “el poble de Paterna pateix una ordenació urbana que ha afavorit l’aïllament de nuclis urbans envoltats de grans infraestructures que impedeixen el pas a vianants/ciclistes, com ara la CV35”

“Des de Compromís per Paterna presentarem als pressupostos participatius de la Generalitat una proposta amb dues passarel·les a l’Autovia CV-35 per connectar Lloma Llarga, la Mola i la Pinaeta amb Mas del Rosari, la Coma i Bovalar. A més de connectar estos barris entre ells i amb el nucli urbà de Paterna i tindre accés al Paratge Natural de les Moles, estes infraestructures permetrien l’accés a peu o amb bici amb altres municipis com ara Godella o Burjassot o al Parc Tecnològic i Científic i a zones comercials i d’oci. Després de la fase d’avals de suport ciutadà, de la validació tècnica favorable, i dels vots obtinguts per la ciutadania fins este dijous, la proposta ha sigut una de les guanyadores dins de les propostes de l’àmbit comarcal (Comarques de l’Horta) amb un pressupost de 900.000 euros”, manifesten des de la formació.

“Dues propostes més de Paterna han resultat guanyadores i s’executaran per part de la Generalitat:
La presentada per la Coordinadora per la Protecció de les Moles, també a l’àmbit de Comarques de l’Horta i valorada amb 125.000 euros, amb la proposta de condicionament, senyalització i reforestació de dos camins, un ciclista i altre de vianants, en les Moles de Paterna, per tal de connectar el Parc Natural del Túria amb diferents barris de Paterna i també amb altres municipis, l’Horta i l’anell verd metropolità”, assenyalen des de Compromís.

Les mateixes fonts apunten que “també la presentada per la Coordinadora d’Associacions per la Memòria Democràtica del PV, que s’ha votat dins de l’àmbit Autonòmic i amb un pressupost d’1.000.000 d’euros, per la construcció d’ un Centre d’Interpretació per a tots els represaliats del País Valencià al cementeri de Paterna. Aquest Centre, integrat dintre de l’espai dels columbaris, será on descansaran els restes dels afusellats no identificats i tindrà una orientació educativa. En ell, es podrà conéixer de manera didàctica tot el que fa referència a la repressió i a tot el procés d’exhumacions i identificacions de les fosses de Paterna”.

“Des de Compromís per Paterna estem molt contents d’haver contribuït al fet que per fi una reivindicació històrica ciutadana tan necessària per a evitar l’aïllament dels barris i la dependència dels vehicles a motor siga una realitat. També ens alegrem de què s’invertisca en les Moles ara que per fi forma part del parc natural després d’anys de lluita i per descomptat en el projecte de memòria històrica que faça justícia i reparació, donant veu a les víctimes represaliades i afusellades a Paterna”, conclou Neus Herrero.