Les prioritats de Mislata enguany: garantir el benestar social

L’Ajuntament de Mislata va aprovar el passat mes de desembre el seu pressupost municipal, uns comptes que es centren també en donar resposta a la nova situació econòmica i sanitària que s’està vivint.

Segons explica l’alcalde de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, “l’eix de treball serà novament garantir el benestar social, i donar oportunitats a les persones que pitjor l’estan passant amb aquesta crisi sanitària. La qüestió és dignificar la qualitat de vida. Així, continuarem ampliant el nostre Pla Global d’acció contra la Covid, amb mesures de gran importància econòmica, de prevenció sanitària, de contingència sanitària i d’impuls als sectors més afectats: especialment a les persones majors. A més, aprofitarem 2021 per a executar importants inversions per a crear i renovar infraestructures públiques que permeten millorar la vida social i els serveis municipals quan passe la crisi”.

La situació sanitària està afectat molts sectors econòmics. En aquest sentit, l’Ajuntament de Mislata també comtempla mesures per pal·liar aquesta situació, “hem fet un esforç per a augmentar quasi un 18% el pressupost d’àmbit social”, ha explicat l’alcalde “en total destinarem 4,2 milions d’euros a programes que es veuran incrementats, com el nostre Servei d’Atenció Domiciliària per a les persones que el necessiten, el suport als nostres majors, a persones dependents i a les famílies amb menys recursos. És prioritari que durant aquests mesos de pandèmia treballem de ple a garantir una major justícia social a col·lectius vulnerables, perquè són els qui més pateixen els efectes de qualsevol crisi, i a Mislata portem molt temps posant de manifest la nostra solidaritat cap als més dèbils”.

Ocupació
Pel que fa a el foment de l’ocupació l’Ajuntament per al 2021 posarà en marxa iniciatives. Bielsa ha recordat que “dins de l’àmbit competencial de la nostra ciutat, per descomptat continuarem incentivant l’ocupació, tant directa com indirectament. Vam ser pioners a establir un Pla Social d’Ocupació i un Pla de Formació que s’han convertit en referents, i que continuarem incrementant. De la mateixa manera, serem més innovadors per a facilitar oportunitats laborals a aquelles persones que les han perdut, especialment a persones desocupades de llarga duració, amb més formació i plataformes orientades a la reinserció”.
A més, el govern municipal ha congelat els impostos i, com a novetat, augmenta notablement les inversions per a construir i dotar noves infraestructures, realitzar remodelacions urbanes i rehabilitar edificis municipals. En total, el pressupost general ascendeix a 35,11 milions d’euros. A mes per al 2021 l’Ajuntament ha reforçat les ajudes i programes de Benestar Social, la despesa en Educació, inversions i activitats per a Persones Majors, i també injecta un important augment en les partides de Polítiques d’Igualtat, Joventut, Cultura i Esports.

Digitalització
En un parell de mesos es complirà un any des de l’aparició de la Covid, en eixe sentit l’Ajuntament ha millorat la relació amb el ciutadà “des de les primeres setmanes de la pandèmia”, ha afirmat l’alcalde, “dedicàrem molt d’esforç a dinamitzar l’assistència, fer més eficients els serveis municipals, i hem demostrat que som capaços de fer-ho. Ara, gràcies als sistemes de cita prèvia, l’atenció i informació directa a la ciutadania, i una comunicació directa des de diferents canals som capaços de donar una millor resposta, i ajudar la ciutadania a gestionar millor les relacions amb l’Ajuntament”.