Les set comissions de Massamagrell preparades per viure les Falles de sempre

Massamagrell va donar principi a les seues Falles amb l’acte de la Crida. Les set comissions falleres del municipi es van concentrar en la plaça Martínez Beneyto per a donar principi a la cercavila fins a la Plaça de la Constitució.

Una vegada en la plaça, passades les 12.00 hores, les Falleres Majors i Presidents de cada falla van pujar al balcó de l’Ajuntament per a donar la benvinguda a les Falles de Massamagrell. Les set Falleres Majors van ser les encarregades d’arrancar l’acte amb el tradicional discurs davant les seues comissions, veïns i veïnes en general, i convidar-los a participar en els diferents actes de les festivitats josepfines.

Després d’elles, Paco Gómez, l’alcalde del municipi, es va dirigir als veïns i veïnes donant la benvinguda a les festes: “és un honor poder donar la benvinguda un any més a la nostra festivitat, que amb tantes ganes esperem”.

Seguidament a les paraules de l’alcalde, va sonar l’himne de la Comunitat Valenciana i a l’església es va realitzar una xicoteta ofrena a la Verge del Rosari, la patrona de Massamagrell. A més, es va aprofitar aquest moment per a immortalitzar l’acte amb la fotografia oficial, en la qual van ser presents els màxims representants de totes les comissions.

 

“Per fi podem tornar a viure unes falles sense màscara ni restriccions. És hora de gaudir-les com sempre ho hem fet”, va afegir la regidora de Festes, Nina Sepúlveda.

Després de l’ofrena, les comissions falleres van recollir les calderes preparades per al menjar que va tindre lloc.

 

La següent cita de les falles va ser el dissabte 4 de març amb l’exaltació i el diumenge 5 amb la marxa fallera.

 

El dia 11 va ser el torn de gaudir de la cavalcada del ninot. Diumenge 12 una despertà on participaren totes les comissions falleres i que per a participar cal tindre el certificat CRE o RGCRE va alçal a tots els veïns del poble. Després desdejunaren una xocolatà per a posar el punt i final a la despertà.

El dia 16, a les 18 hores, serà el moment de la concentració a la plaça de la Constitució per a fer lliurament dels premis obtinguts pels monuments fallers.

Ja el 18 de març, tindrà lloc un dels moments més esperats pels fallers i falleres, l’Ofrena de Flors. El recorregut de la qual es realitzarà per l’avinguda de València, el carrer del Sol, el carrer Ausiàs March, el carrer Progrés, l’avinguda Major, el carrer Bisbe Amigó i la plaça de la Constitució.

Finalment, el 19 de març, dia gran de les Falles, serà el moment de retre homenatge al patró. La jornada començarà als 11.15 hores amb la concentració a l’Avinguda Magdalena dels set comissions falleres.

Als 11.30 hores es farà una cercavila fins a arribar a l’església de Sant Joan Evangelista on donarà inici la celebració de la paraula de Déu a les 12.00 hores. Després, a les 13.00 hores mascletà a la plaça de la Noria. A les 23.30 hores és posarà fi a les festes falleres amb la nit de la cremà, on els monuments és cremaran del seté al primer, segons el premi obtingut.