L’Escola D’Adutls de Torrent recupera la celebració de la Festa de la Primavera

L’Escola d’Adults de Torrent ha celebrat la tradicional FESTA DE LA PRIMAVERA, jornada de convivència en l’Àrea Recreativa La Canyada del Conill, d’El Vedat.

La festa no es realitzava des de l’any 2019 a causa de la pandèmia.

Un any més, l’Escola d’Adults de Torrent ha celebrat la FESTA DE LA PRIMAVERA, jornada de convivència dels diferents grups formatius en l’Àrea Recreativa La Canyada del Conill situada en El Vedat de Torrent. Aquesta activitat no es va poder realitzar durant els anys 2020 i 2021 per la situació generada per la covid-19. Vora 400 persones han gaudit d’una jornada de cultura i convivència en aquesta zona popular i emblemàtica de la ciutat, i han pogut compartir les 15 paelles gegants cuinades pel propi alumnat del centre educatiu. Persones de totes les edats han participat en una activitat que és un dels senyals d’identitat del Centre Públic de Formació de Persones Adultes de Torrent.

Cada grup elabora la seua pròpia paella i comparteix una jornada de convivència amb diferents activitats que afavoreixen la comunicació i la integració grupal. L’activitat serveix també per divulgar l’existència d’aquest espai natural singular entre tot l’alumnat del Centre, a més de promoure el consum en el comerç local, puix totes les empreses que serveixen els productes necessaris són empreses de Torrent. Aquesta iniciativa de convivència es celebra tots els cursos en un dia assenyalat del mes de maig, i significa el punt de partida d’un ventall d’activitats de cultura i convivència que aniran desenvolupant-se durant la resta del mes de maig i tot el mes de juny, coincidint amb la finalització de les activitats formatives del curs.

Entre altres activitats programades destaca la Setmana Cultural, que es celebrarà entre els dies 20 i 24 de juny. Es tancarà així un curs amb més de 1.200 persones inscrites en les més de 80 accions formatives desenvolupades entre els mesos de setembre de 2021 i juny de 2022. Aquests cursos i tallers inclouen la formació bàsica, des de l’alfabetització fins l’obtenció del títol de Graduat en Secundària, l’accés a la formació professional i a la Universitat, l’aprenentatge del valencià, el castellà per a persones migrants, anglès, francès, l’accés a l’ús de les noves tecnologies, la preparació per a les proves de competències claus del SERVEF, i un ventall variat de cursos de formació ocupacional i d’oci, d’educació artística i corporal, com ara intel·ligència emocional, ceràmica, pintura, dibuix, literatura i creació literària, ràdio, restauració de mobles, reflexologia, quiromassatge, shiatsu, mètode pilates, ioga, senderisme, gimnàstica de manteniment i contacontes.