L’ETNO promou una gimcana fotogràfica fallera per a nodrir d’imatges a Wikipedia
Totes les fotografies preses en la ‘Wiki TakesFallera’ participaran en el concurs internacional ‘Wiki Loves Folklore’
Més de 20 persones voluntàries van recórrer este diumenge cinc rutes amb més de 150 objectius per a fotografiar a València i en municipis afectats per la dana, com Paiporta, Catarroja, Benetússer, Alfafar i Aldaia
El Museu Valenciàd’Etnologia de la Diputació de València, L’ETNO, ha celebrat una gimcana fotogràfica amb temàtica fallera. La coneguda com a ‘Wiki Takes’ és una cita que té com a objectiu captar un espai geogràfic o un esdeveniment. En este cas, el repte era fotografiar monuments fallers i la manera de viure la festa al carrer, per a després alliberarles fotografies i així millorar la informació gràfica que existix sobre les Falles en ‘Wikimedia Commons’, el gran repositori que alimenta d’imatges i de recursos sonors i audiovisuals a Wikipedia, l’enciclopèdia lliure mésconsultada del món.
Més 20 persones voluntàries, entre elles alguns expertseditors de Wikipedia, han eixit amb la càmera fotogràficai els mòbils preparats per a captar les millors fotografies a la ciutat de València i als pobles més afectats per la danadel 29 d’octubre. En concret s’han traçat cinc rutes ambmés de 150 objectius per a fotografiar a València, Paiporta, Catarroja, Benetússer, Alfafar i Aldaia.
Totes les fotografies alliberades en ‘Wikimedia Commons’, dins d’este ‘Wiki Takes Faller’, passaran a participar automàticament en ‘Wiki Loves Folklore’, un concurs internacional convocat per ‘Wikimedia Commons’ per a donar a conéixer la cultura popular del món. Este concurs estarà obert fins al 31 de març amb la clara intenció d’esperar l’alliberament dels centenars de fotografies realitzades gràcies a esta activitat.
Esta nova convocatòria de la ‘Wiki Takes Fallera’ ha sigut organitzada per L’ ETNO, Amical Wikimedia i Wikimedia España. Des de 2016, L’ETNO, museu de la Diputació de València, col·labora amb les dos entitats per a millorar la informació sobre la cultura popular valenciana que existix en l’enciclopèdia lliure.
En la ‘Wiki Takes Fallera’ també ha col·laboratl’Associació d’Estudis Fallers, la Federación de Fallas Innovadoras y Experimentales i la Federación de Fallas de Especial que ha proporcionat passes per a poder accedir a visitar totes les Falles d’Especial de València.