L’exposició del Ninot torna per a donar inici a les Falles 2023 en Paiporta

Després de dos anys tornen els colors dels Ninots al Museu de la Rajoleria. La pandèmia havia restringit els actes fallers a la mínima expressió i això incloïa la tan esperada Exposició del Ninot que dona el tret d’eixida a les Falles a Paiporta.

Aquest cap de setmana per fi s’ha inaugurat aquesta mostra tan emotiva en el Museu de la Rajoleria a la qual van acudir l’alcaldessa, Maribel Albalat, la regidora de Cultura i Festes, Esther Torrijos, altres membres de la corporació municipal, representants de la Junta Local Fallera, així com la Fallera Major de la localitat, Sari Ortí i Calatayud, a més de les falleres majors i presidents de cada Falla.

Esther Torrijos va recordar a tots els presents que «el Museu de la Rajoleria és un patrimoni molt important, el millor de la comarca, i per això hem de posar-lo en valorperquè és l’altaveu de la cultura valenciana i de la cultura local». «Dins d’aquesta cultura estan les nostres falles i tots els fallers del nostre poble, gràcies per mantenir viva la flama i us felicitem pel treball desinteressat que feu des de les vostres comissions i a la Junta Local Fallera per ser el motor de coordinació» va expressar la regidora.

Per part seua, l’alcaldessa de Paiporta va mostrar la seua emoció en recordar que ja han passat tres anys sense poder gaudir de les falles sense restriccions i va voler agrair a totes les falles el seu treball i felicitar la Falla Mestre Serrano que enguany celebra el seu 50 aniversari. Va concloure recordant als presents que les Falles «són cultura, tradició, alegria i germanor» i agraint a les comissions la confiança depositada a l’Ajuntament per a organitzar la seua exposició en el Museu de la Rajoleria.

La mostra, que es podrà visitar fins al pròxim 13 de març, recull les millors figures de les sis comissions falleres de Paiporta: Plaça Cervantes; Jaume I; Sant Antoni; Verge dels Desemparats – Doctor Fleming; Mestre Serrano i Plaça de l’Església. A més, el públic infantil podrà gaudir del taller «Artista faller per un dia», activitat paral·lela a la mostra dirigida a les escoles municipals. Els escolars podran realitzar la seua pròpia falla amb materials reciclats per a portar-la als seus centres escolars i viure l’experiència de sentir-se artistes fallers per un dia.

La pròxima cita fallera serà el dissabte 25 de febrer amb la Crida, que tindrà lloc a l’Ajuntament a partir de les 19.30 hores. El cap de setmana següent, dissabte 4 de març, se celebrarà la Cavalcada del Ninot i ja a partir del 9 de març començarà una programació diària d’actes fallers fins a la Nit del Foc el 18 de març a les 23.30 a càrrec de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Paiporta que, com a novetat enguany, es farà en el llit del barranc recuperant així la seua ubicació tradicional. Finalment, la gran nit de la Cremà de les Falles serà el 19 de març a les 22.30 hores, sent la falla que guanye el primer premie l’última a ser cremada.