L’Horta amb al Dia Nacional del Llenguatge de Signes

L’Horta ha volgut mostrar la seua adhesió a la celebració del Dia Nacional del Llenguatge de Signes, promogut per la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD). Paiporta, Paterna i mes municipis han celebrat aquest dia.

Amb aquesta jornada, FESORD pretén conscienciar sobre la necessitat d’integració de les persones amb problemes auditius, així com en la difusió del llenguatge de signes com a ferramenta fonamental de comunicació.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Paiporta va aprovar una declaració institucional en l’últim ple en què es compromet a difondre el coneixement del llenguatge de signes, i a millorar la relació d’aquestes persones amb l’administració. En la declaració, presentada per tots els grups polítics, Paiporta es compromet tant a “promoure l’aprenentatge de les llengües de signes com a garantir la llibertat d’ús en tots els àmbits de la vida”, tal com marca la llei d’àmbit estatal 27/2007. L’Estatut d’Autonomia, en l’article 13.4, també garanteix l’ús de la llengua de signes pròpia de les persones sordes, que “haurà de ser objecte d’ensenyament, protecció i respecte”.
Segons la declaració aprovada, l’Ajuntament de Paiporta “apel·la a totes les institucions, agents públics i socials, i al conjunt de la ciutadania a actuar amb compromís per a situar les llengües de signes en condicions d’igualtat, en totes les esferes de la vida educativa, social, cultural, econòmica i política de la nostra localitat”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *