L’Horta, la bicicleta i la platja, l’aposta de la Diputació de València i els Ajuntaments

Mobilitat sostenible, vertebració del territori i posar en valor la comarca i l’horta, aquestes són les premisses del nou ‘Pla Estratègic Horta Nord amb bici’ capitanejat per la Diputació de València i deu ajuntaments que han entrat a formar part d’aquesta primera fase del pla.

Hui el Castell d’Albalat dels Sorells ha tornat a ser testimoni de la presentació del Pla al qual han acudit la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; el diputat de medi ambient, Josep Bort, i nombrosos alcaldes i regidors de la comarca.

Segons ha explicat el diputat responsable de l’àrea, «han sigut molts els alcaldes i alcaldesses que venien a la Diputació per demanar ajuda en la realització de carrils bici que els portara a la mar o els connectés amb municipis veïns. Va eixir llavors la creació d’una comissió: Diputació i Ajuntaments hem creat un pla que respon a les necessitats de cada municipi. Actualment el Pla contempla actuacions en deu poblacions que s’han sumat inicialment al projecte, però s’aniran sumant més municipis «.

Actualment a l’Horta Nord hi ha 36 quilòmetres de carril bici i de vianants, i el projecte elaborat per Ajuntament i Diputació espera arribar als 73 km. La inversió aproximada de totes les actuacions previstes és de 4,5 milions d’euros.

Antecedents

Des del 2011 un grup de veïns de diferents poblacions de l’Horta Nord van començar a mobilitzar-se, reclamaven una passarel·la per arribar al mar. Van haver diverses bicimanifestacions. Finalment, el 2015 la Diputació de València va prendre aquella demanda veïnal com a compromís propi amb l’objectiu d’apropar el mar als municipis de l’Horta que la van pedre amb la construcció de la V-21.

El Pla estratègic no només contempla accessos a la platja de la comarca sinó també la connexió a través de la mobilitat sostenible entre municipis. Els ajuntaments que s’han sumat al primer Pla són Albalat dels Sorells, Rafelbunyol, Foios, Meliana, la Pobla de Farnals, Museros, Massalfassar, Massamagrell, Albuixech i Emperador.

Per la seua banda la vicepresidenta Maria Josep Amigó va explicar que «el Pla elaborat amb la Diputació i els Ajuntaments també connectarà amb l’anell verd metropolità» i va destacar la forma de treballar «si sumem esforços totes les administracions arribem més lluny. Aquest projecte és molt important perquè no només connectem municipis, sinó que també posar en valor l’horta de València «

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *