L’Horta reivindica els drets del col·lectiu LGTBI

Han passat quaranta-un anys des que les persones LGTBI (Lesbianes, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Transgènere i Intersexuals) eixiren per primer cop al carrer i es manifestaren per una igualtat real i legal. També es compleixen trenta anys de la derogació de la llei sobre la perillositat i rehabilitació social, i catorze de l’aprovació de la llei de matrimoni entre persones del mateix sexe. Són algunes de les xifres que conformen la memòria històrica d’una lluita que continua en una societat en que aquestes persones encara no es senten visibles.

Per estes raons, i amb l’objectiu de construir un present i futur millor, reivindicant els drets de la comunitat LGTB, els ajuntaments de la comarca han realitzat accions per visibilitzar.

En Albal els actes per visibilitzar la reivindicació de LGTBI continuaran el proper 10 de juliol amb la xerrada ‘Promoció de la salut sexual i drets sexuals fonamentals per al benestar de les persones’. Ha estat organitzada pel Departament d’Igualtat i estarà a càrrec de Vicent Bataller, sexòleg i professor d’universitat que pertany al grup ‘Sexólogos sense fronteres’. Serà a les 19 hores, a la Epa Albal. También Paterna se suma al Dia Internacional de l’Orgull LGBT il·luminant la façana de l’Ajuntament amb els colors de la bandera arc de sant Martí.

Paterna
La Pobla de Farnals
Massamagrell

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *