Paiporta fa un llibre del confinament amb les imatges compartides per la ciutadania a Instagram

La Regidoria de Cultura, en col·laboració de les regidories d’Educació i Participació, presenta el llibre #joemquedeacasapaiporta, que arreplega les imatges i els dibuixos de la població paiportina del confinament.

L’Auditori Municipal de Paiporta acollirà l’acte on es farà entrega a totes les persones participants d’un exemplar del llibre i se’ls rendirà un xicotet homenatge.

 

Imatges compartides

Aquest llibre és una recopilació de les imatges compartides a Instagram al llarg dels primers mesos de quarantena, on la ciutadania de Paiporta mostrava el seu dia a dia a casa, fent tasques diàries, deures, esports, cuinant, compartint moments en família o en els aplaudiments de les huit  de la vesprada al personal essencial.

“Paiportins i paiportines de totes les edats ens obriren les portes de les seues cases, fent front al virus amb un somriure. Aquest llibre és un xicotet reconeixement i homenatge a tot eixe esforç i actitud positiva”, ha manifestat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat.

Altra de les propostes llançades a través del compte d’Instagram del Museu de la Rajoleria plasmades al llibre és “posant com un quadre”, on la gent mostrava les seues habilitats imitant als clàssics de l’art.

 

Xiquets i Xiquetes

La publicació també arreplega la iniciativa de la Regidoria de Participació i Educació que animava als xiquets i xiquetes de Paiporta a dibuixar el que veien a través de les seues finestres de casa. Es tracta de prop de mig centenar de dibuixos en els quals abunden els arcs de Sant Martí i els missatges positius i d’esperança.

Així mateix, a través de codis QR es podran reproduir alguns dels vídeos publicats per l’Ajuntament durant el confinament amb iniciatives, activitats i missatges d’ànim i agraïment al personal essencial paiportí.