Lloma Llarga, Bovalar, Terramelar i Más del Rosari-La Coma continuen esperant el canvi tarifari del Tramvia

Compromís per Paterna s’ha fet ressò «del malestar dels veïns i veïnes dels barris de Lloma Llarga, Bovalar, Terramelar i Más del Rosari – La Coma, que continuen a l’espera de què es faça realitat el canvi tarifari en la línia 4 del Tramvia» que discorre per aquests barris de la localitat de Paterna. Segons ha indicat la regidora de Compromís per Paterna, Neus Herrero, “Estem parlant de més de 20.000 veïns i veïnes d’estos barris els que serien beneficiaris d’aquest canvi tarifari, un canvi que ha estat reivindicat històricament per les diferents juntes de barri”.

Des de la formació valencianista informen que fa un any que el govern municipal va anunciar a premsa que havia aconseguit este canvi tarifari, concretament a desembre de 2018, després d’haver-ho sol·licitat al mes de juny tant a la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori com a FGV. “Cal recordar que aquests barris, que continuen reivindicant el canvi, són barris perifèrics i per tant depenen en gran manera del transport públic per poder aplegar a València”, han manifestat fonts de Compromís.

“Els veïns i veïnes dels barris mencionats segueixen a l’espera de què es faça realitat el canvi de zona en les parades que els afecten i que continuen amb la tipologia de zona B, quan la resta de nuclis urbans que utilitzen el mateix servici són zona A, un canvi que, en cas de produir-se, estalviaria als afectats vora un 30% en el preu del bitllet que paguen actualment i que, a més a més, afavoriria el foment de l’ús del transport públic”, ha declarat Neus Herrero.

Per concloure, la regidora de Compromís per Paterna, ha exposat que, “els anuncis electoralistes poden ser oblidats per qui els transmès, però els veïns i veïnes que ho varen llegir a diferents mitjans de comunicació, i que pateixen la problemàtica, no s’han oblidat d’aquell anunci. Un anunci que deia que el consell d’administració de l’empresa FGV havia aprovat la petició del govern de Paterna de canvi tarifari el passat 5 de desembre de 2018. Vora un any després continuen els veïns i veïnes sense saber res més, únicament tenen la certesa que continuen pagant més pel bitllet de transport que la resta d’usuaris del tramvia, Compromís continuarà reivindicant que es complisca aquest anunci i tots aquells que beneficien al conjunt de la ciutadania, com continuem fent, al mateix temps, per reduir la freqüència de pas, tant de metro com de tramvia, pel nostre municipi”.