Llorenç Rodado: «Hem proposat a Generalitat i Diputació ajornar els actes de Turisme Carraixet al 2021»

Entrevista a Llorenç Rodado, President de la Mancomunitat del Carraixet i Alcalde d’Alfara del Patriarca

Com afecta la crisi del COVID-19 al projecte ‘Turisme Carraixet’ de la Mancomunitat del Carraixet?

Ens afecta de ple. Al llarg de tot l’any teníem previstos diferents festivals i esdeveniments. Totes les activitats de primavera s’han suspès, i hem demanat tant a la Diputació com a la Generalitat (administracions que han concedit subvencions turístiques per al projecte turístic de la Mancomunitat) suspendre tots els actes d’enguany i posposar-los al 2021.

Ja els han contestat?

Encara no, però creiem que seria la millor opció. Es tracta d’un projecte turístic en el qual hem estat treballant durant dos anys, enguany és el tercer, el de màxima inversió, i creiem que cal fer actuacions que marquen les bases per a un futur. Després del confinament, la volta a la normalitat serà progressiva i sense massa saturació de gent, de manera que molts dels nostres esdeveniments, com estan plantejats, no es podrien fer. Pel que la nostra proposta seria que la part de la subvenció corresponent a Diputació i Generalitat s’invertisca en el 2021 per poder optimitzar el finançament. Enguany la Mancomunitat podria fer alguna acció amb pressupost de la Mancomunitat, seria accions per consolidar els esdeveniments del 2021.

A més de President de la Mancomunitat és també Alcalde d’Alfara de Patriarca, com estan portant els seus veïns el confinament?, s’han imposat moltes multes?

La gent està conscienciada, s’han posat molt poques multes, i els veïns i veïnes són molt solidaris. La veritat que estic meravellat amb el comportament de la gent.

Alguns pobles com Torrent ja han anunciat que no se celebraran les seues festes aquets estiu, han pres alguna decisió al respecte a Alfara de Patriarca?

Encara no, estem a l’espera de veure com evoluciona el confinament i veure què diuen des del govern a partir del 26 d’abril. De moment, tot està en l’aire. Ens haurem de reunir amb les clavaries per valorar per que, encara que s’alce l’estat d’alarma, imagine que hauran restriccions pel que fa a l’aforament dels esdeveniments.

Quines mesures ha posat en marxa el seu Ajuntament davant la crisi actual?

El primer ha sigut posar-nos en contacte amb les persones més vulnerables de la població. Des de l’Ajuntament s’està fent seguiment per cobrir les seues necessitats. També comptem amb el servei ‘Menjar a casa’ i els portem els medicaments a les persones que no poden anar. Pel que fa a les mesures econòmiques, anem a exonerar del pagament de la quota de terrasses des de l’inici de l’estat d’alarma fins al juny.

Un missatge positiu que vulga transmetre als teus veïns …

Estic convençut que eixirem d’aquesta situació. L’obertura total serà progressiva. Els hàbits socials canviaran fins que arribe la vacuna, però cal tenir paciència perquè eixirem d’aquesta.