L’OPORTUNITAT DE CONÉIXER MILLOR L’ENTORN

FRANCESC COLOMER

Secretari Autonòmic de Turisme

 

Un aniversari hauria de ser sempre un moment d’acció de gràcies. En aquest cas, els deu anys de vida de El Meridiano L’Horta ens han permés accedir d’una forma directa i transparent a la informació local i comarcal, posar en valor tot allò que succeeix en el nostre entorn i explicar-ho als ciutadans. Sempre és d’agrair l’esforç dels professionals per comptar amb objectivitat tot allò que succeeix al seu voltant, per fer-nos partícips de la informació més pròxima, aquella que ens afecta diàriament. Per això, des d’ací m’agradaria donar l’enhorabona als qui han consolidat aquest mitjà de comunicació tan pròxim en aquests últims deu anys.

A més, durant aquest temps El Meridiano l’Horta ha buscat la manera d’estar encara més present en la vida dels seus veïns, amb nou contingut audiovisual, a través de les xarxes socials, de fòrums presencials, etc. Ara continua avançant en els valors que els defineixen i, especialment, en la seua aposta per difondre el valor patrimonial, social i humà de tots els municipis que formen part d’aquesta comarca. Per a això, la posada en marxa de ‘escapades’ comarcals donaran l’oportunitat als ciutadans de conéixer encara millor l’entorn en el qual viuen, del nord al sud i del sud al nord.

El turisme és una de les activitats econòmiques fonamentals en la Comunitat Valenciana, però més enllà de l’aportació d’aquest sector al PIB o a la generació d’ocupació, és una gran oportunitat per a derrocar murs, posar en valor la nostra història, tradicions i l’hospitalitat mediterrània que tant ens caracteritza. Que El Meridiano l’Horta haja tingut aquesta iniciativa ens ofereix a tots la possibilitat d’acostar-nos més al nostre territori, cultura i identitat, a ser més rics en experiències i en coneixement. Quan un viatja, sense importar la distància, té la possibilitat de contemplar allò que li envolta des d’un altre punt de vista, més lliure, més obert a escoltar i comprendre. Sens dubte, tots tornem més savis de qualsevol experiència turística, més feliços i amb una visió molt més àmplia del món.

La Covid-19 ha tingut importants conseqüències en les nostres vides, va paralitzar durant massa temps la nostra capacitat per a moure’ns amb llibertat. No obstant això, també ens ha permés valorar encara més el nostre entorn més pròxim. El turisme és un dret, però també és una gran vacuna contra el fastig, l’odi, la intolerància, la ignorància i tot allò que ens empobreix com a éssers humans. En aquests moments hauria de receptar-se com el millor antídot per a no deixar-se portar per la tristesa, com la millor fórmula per a obrir la nostra ment i reconnectar amb la vida.  Per això, anime a tots els veïns de L’Horta al fet que aprofiten i gaudisquen de la gran oportunitat que aquest mitjà, capitanejat per la gran professional Silvia Tormo, els ofereix i viatgen fins al cor dels 43 municipis que els envolten i que, sens dubte, tenen molt a comptar i aportar. Enhorabona i el meu més profund agraïment.