L’oposició rebutja per tercer any consecutiu el pressupost municipal d’Alaquàs, que serà prorrogat

L’Ajuntament d’Alaquàs continuarà amb el Pressupost Municipal prorrogat per a l’any 2018. Els comptes presentats per l’equip de govern el passat dimecres 7 de març en sessió plenària han estat rebutjats per tercer any consecutiu pels partits de l’oposició. Partit Popular, Compromís, Canviem entre Tots Alaquàs i EU votaren en contra; en canvi PSPV-PSOE i C’S van votar a favor.

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, ha destacat que un any més s’ha «perdut una oportunitat única de responsabilitat compartida, d’aconseguir espais d’enteniment i col·laboració en temes fonamenals per Alaquàs. Els pressupostos són l’element més important que tenim els ajuntaments per a desenvolupar la nostra tasca política i incidir en la construcció d’una societat més justa per a totes i tots. Des de l’equip de govern continuarem treballant en aquesta línia, amb pressupost prorrogat o no, en solitari i de valent i explicant el que significa no tindre un pressupost aprovat».

La primera edil ha destacat la obstaculització que suposa de nou una prorrogació del pressupost. «En els últims anys, i donat que venim de pressupostos prorrogats, hem hagut de realitzar diferents modificacions i intervencions econòmic per ajustar-nos a la realitat d’Alaquàs. Per això, el pressupost presentat per al 2018 s’ajustava a una realitat que ha de servir-nos per a sentar les bases del futur econòmic d’Alaquàs, apostant pel desenvolupament i la promoció del nostre teixit productiu, abordar la plantifica urbanística, incrementar la protecció del medi ambient i continuar amb les polítiques socials i la cultura. Perquè hem segut capaces de pagar deute, contindre despesa, mantindre serveis públics de qualitat gràcies a la política austera aplicacada i hem amortitzat més de 13 milions d’euros en 5 anys».

El pressupost presentat per l’equip de govern ascendia a 22.638.000 euros i tenia com a objectiu principal, el de millorar la vida dels veïns i veïnes d’Alaquàs, mantenint uns serveis públics de qualitat, els llocs de treball i les polítiques socials i de foment de l’ocupació. Els nous pressupostos han estat construïts sota quatre premisses fonamentals: la participació política i ciutadana, la inversió de 500.000 euros per a posar en marxa millores a Alaquàs i l’amortització anticipada de 750.000 euros de deute.

Participació política i ciutadana

Els Pressupostos reflectien la importància que té per a l’equip de govern presentar uns comptes consensuats. Per això en les últimes setmanes s’ha estat treballant de manera conjunta i s’ha brindat la col·laboració a tots els partits polítics. Cal fer especial èmfasi que es reservava també una partida de 100.000 euros destinada a un procés de participació ciutadana perquè els veïns i veïnes pogueren fer també aportacions i expressar les seues inquietuds i necessitats.

Inversions

Per primera vegada des de la crisi econòmica, l’Ajuntament d’Alaquàs disposava en els pressupostos de 500.000 euros per a inversions i realitzar millores al municipi. Aquesta és una dada que reflecteix que els comptes estan cada dia més sans i que hi ha més liquidació. Una de les inversions més destacades és la urbanització de l’entorn del Centre Social Benàger, la seua peatonalització i la millora davant la imminent ampliació del nou Centre de Salut d’Alaquàs on es tenia previst invertir 150.000 euros i altres 40.000 euros per a la remodelació integral dels banys d’aquest centre de jubilats.

L’Ajuntament ha estat treballant també en l’elaboració d’un Pla de Mobilitat Urbana que estava previst dotar-lo amb 80.000 euros i altres treballs d’accessibilitat en parcs i jardins. Estava prevista també l’ampliació del Cementeri Municipal, la millora dels seus accesos, la construcció d’un Alberg d’animals per a la seua cura i posterior lliurament en adopción.

En matèria de seguretat ciutadana, l’objectiu de l’Ajuntament era continuar treballant per millorar els serveis que presta la Policia Local a la ciutadania amb la creació del programa de Policia de Barri i l’adquisició de dues noves motos per al seu desenvolupament.

Hi havia previst també destinar 18.000 euros a una auditoria energètica tendent a reduir la factura de la llum i el manteniment de la xarxa d’horts urbans, 10.000 euros per a la partida de Turisme i la seua dinamització econòmica vinculada estretament amb la celebració del Centenari del Castell d’Alaquàs.

Amortització de deute

Al llarg d’aquesta legislatura, i gràcies a la contenció de la despesa i la política austera portada a terme en els darrers anys, s’han amortitzat en 5 anys més de 13 milions d’euros de deute municipal. Amb el nou pressupost es podrien haver amortitzat 750.000 euros de deute anticipada.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *