L’Orquesta del Castell es va presentar el dissabte en Alaquàs

Alaquàs va celebrar el passat dissabte 17 d’octubre el concert de presentació de l’Orquestra del Castell, un dels compromisos assumits per l’Ajuntament i la Unió Musical d’Alaquàs amb motiu de la declaració d’Alaquàs com a Ciutat de la Música.

L’acte va comptar amb la presència de l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i el president de la Unió Musical d’Alaquàs, Lute Fernández, que van destacar l’esforç realitzat per fer possible aquest compromís.

En les intervencions, la primera edil es va fer ressò de la implicació assumida per ambdues entitats així com de la “importància de col·laborar conjuntament administracions i societat civil per tal de promocionar la cultura i la música i dignificar en aquest cas la professió dels músics que formen part del projecte”. Com a convidada d’excepció va posar veu a la Unió Musical d’Alaquàs la que fora Jutgessa de Pau, Amparo Alabau, persona compromesa amb la societat d’Alaquàs, qui va destacar l’esforç que ha suposat per a la UMA aquest projecte que ve a permetre continuar el treball de formació musical als alumnes de nivells superiors i consolidar un grup professional de referència a Alaquàs.

A continuació es va celebrar el concert, que sota la direcció artística d’Enric Parreño, va comptar amb l’actuació de la violinista Ester Vidal. Els músics van delectar el públic amb peces de Mozart i Schubert.

L’Orquestra d’Alaquàs és una iniciativa creada per posar en valor la música que es realitza al municipi per part de totes les persones vinculades a aquesta disciplina i que és una realitat gràcies al treball realitzat junt amb la Unió Musical d’Alaquàs. El seu objectiu és donar entitat a través de la música al patrimoni cultural de la localitat i oferir un servei de formació musical professional als ciutadans i ciutadanes.

L’Orquestra Simfònica està formada per 45 músics elegits arran d’una convocatòria pública i unes proves de selecció. La majoria dels seus components són professionals i estudiants de nivells superiors de música procedents de l’Horta Sud, tots ells units per la il·lusió de formar part d’aquest nou projecte que donarà com a fruït una orquestra d’alt nivell qualitatiu. Com a novetat, i per al seu finançament, la Unió Musical d’Alaquàs ha obert un procés de micromecenatge per a totes aquelles persones que vulguen col·laborar i “sentir aquesta Orquestra com a seua”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *