Luisa Salvador: “Després de 20 anys, en uns mesos començarà la reparcel·lació dels sectors de la platja del Puig”

Entrevista a l’alcaldessa del Puig

S’acosta l’estiu, com serà la campanya a les platges?

Malgrat que la situació de la pandèmia està millor que l’any passat aplicarem les mateixes mesures que l’anterior estiu. Durant els caps de setmana el dron vigilarà les platges i a més es vigilarà que es complisquen les mesures de distanciament.

Aquest pròxim cap de setmana (4/6/21) comença el servei de socorrisme a la platja els caps de setmana, i a partir de la nit de Sant Joan hi haurà servei tots els dies fins al tancament de la temporada estival.

 

Tornaran les ‘food trucks’ aquest estiu?

No, enguany no hi haurà. Hem avançat molt per a la reducció dels contagis i aquest és un esdeveniment que concentra molta gent. A l’any que ve espere que sí que siga possible.

 

Legislatura ha estat marcada per la Covid-19 que ha posat en valor viure en municipis, han notat un augment de veïns al poble?

Un dels aspectes positius de la pandèmia ha sigut que la gent ha començat a valorar més els espais naturals, els passejos per l’horta, el medi ambient… sí que hem notat que hi ha hagut un poc de moviment al poble, però sobretot a la platja, la gent que anava només els mesos d’estiu han convertit els seus apartaments en la seua residència habitual.

 

Com va l’evolució dels PAI a la platja?

Des de fa més de 20 anys els sectors 3, 4, 5 i 6 de la platja ha estat totalment paralitzats. No obstant això, després d’estiu començarà la reurbanització dels quatre sectors (els més propers a la platja de Puçol). En la pràctica significa que es faran els carrers, es parcel·laran les zones i es donarà continuïtat al passeig de la platja, ja que l’actual passeig paral·lel a la platja és discontinu perquè s’ha anat construint conforme s’urbanitzava la zona.

D’altra banda Turisme GVA està fent un parc de skateboard en primera línia de platja al costat de Mar Plata. Les obres han començat i estarà acabat per a aquest estiu.

 

La Covid-19 ha paralitzat durant un any la vida de tots i també de les administracions, quins projectes no es podran fer per falta de temps i inversió?

Els projectes han seguit el seu curs administratiu, és cert que algun ha pogut patir un retard per la situació de la pandèmia, però durant tot aquest any de pandèmia hem continuat treballant en tots els projectes.

 

Compten amb més de 1,3 milions d’euros de romanent per a gastar, algunes de les inversions més destacades?

Sí, estem molt contents de poder invertir el nostre romanent de tresoreria en inversions per al municipi. Entre el romanent i la subvenció de la Diputació de València estem parlant d’una inversió de prop de 2 milions d’euros que s’han d’invertir en els pròxims mesos.

Entre les obres previstes destaca asfaltar carrers de la població i camins d’horta; renovació d’un parc, adquisició d’un tractor, vestuaris adaptats per a persones amb mobilitat reduïda en la piscina, formigonada del passeig roig de la platja o nous banys al parc ciutat jardí

 

Han tornat a reactivar les seues visites turístiques?, quina acceptació tenen?

Les visites turístiques estan completes tots els caps de setmana. La gent té ganes d’eixir, de conéixer llocs nous i nosaltres oferim rutes familiars i culturals i a més a l’aire lliure.

 

Parlant d’un futur més pròxim, hi haurà festes aquest estiu?,falles?, bous?

Festes com a tal no hauran, però sí actes culturals en llocs a l’aire lliure i control de l’aforament. A més, també al juliol farem el Juliol Musical en la plaça del Mercat i la Cartoixa.

Respecte a les falles les comissions van decidir no fer enguany i respecte als bous, les comissions volen bous al carrer, no volen en plaça. Si al setembre la situació de la pandèmia és bona i la Conselleria ens deixa fer bous al carrer, farem. La idea es que cada dissabte ho faça una comissió i amb un recorregut únic.