Mandonguilles amb salsa de tomaca

Aquest mes us proposarem una recepta saborosa i tradicional. A més, ho aneu a passar genial en la seua elaboració. Si sou molt xicotets és millor que us supervise un adult, pot ser el vostre “pinche”. Comencem?

Necessiteu els següents ingredients:

Per a les mandonguilles:

500 gr. de carn picada

2 ous

pa ratllat

sal

Un dent d’all picat

julivert

Per a la salsa:

Tomaca triturada

Mitja ceba picada

2 carlotes en trossets molt xicotets

una culleradeta de sucre per a llevar l’acidesa de la tomaca

sal

oli d’oliva

Preparació

En un recipient mesclem la carn, els ous, l’all picat, el julivert i el pa ratllat. Ara que tenim una espècie de massa li afegim una mica de sal i ens posem a fer les pilotetes, que seran les nostres mandonguilles.

El següent pas serà fregir. Calfem oli d’oliva en una paella i col·loquem amb cura les nostres mandonguilles, abans de posar-les en l’oli les passem per pa ratllat. Ja les tenim dauradetes? Perquè, prepararem la salsa. Sofregim la ceba i la carlota en una miqueta d’oli. Després, afegim la tomaca, que li posarem una culleradeta de sucre i una mica de sal. I en aquest moment, afegim les nostres mandonguilles ja cuinades, el tapem, i deixem tot a foc mitjà perquè es cuinen bé. Uns 20 minutos, i ja estarà el plat llest. Per a acompanyar podem fer unes creïlles fregides, ja veureu com us encanta.