Manises apropa el seu art ceràmic amb una jornada de portes obertes

Manises torna a unir-se a la iniciativa «Hola Ceràmica!» amb una jornada de portes obertes per tal d’apropar aquesta artesania al públic en general. Aquesta activitat parteix de la iniciativa “Good Morning Ceramics” promoguda per l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial «Ciutats de la Ceràmica» (AeuCC) creada per donar visibilitat al sector.

Per a aquesta 3a edició d’«Hola Ceràmica!», les Regidories de Promoció de la Ceràmica i Turisme de l’Ajuntament de Manises han organitzat una jornada de portes obertes als tallers ceràmics del municipi. Una activitat, programada per al pròxim 1 de juny de 10 a 14 hores, que té la finalitat d’apropar al públic què és l’artesania ceràmica i com es treballa a la ciutat de Manises.

Per això, durant aquesta jornada es podrà visitar, de manera totalment gratuïta, l’interior de sis tallers manisers per conéixer de prop el treball dels seus artesans. A més a més, i per a fer més còmoda l’activitat, hi haurà disponible un tren turístic que farà el recorregut per aquests sis tallers.

A la visita del taller de «Arturo Mora – La ceràmica de reflex metàl·lic de Manises» es podrà gaudir d’una mostra del procés de l’elaboració del reflex daurat, a més el públic assistent serà convidat a tornejar. A «Ceràmiques Pepe Royo» es durà a terme una demostració sobre el procés creatiu d’un alfabeguer.

«Associació Valenciana de Ceràmica Avec-Gremi» ha organitzat una sèrie de tallers on els artesans, ceramistes i col·laboradors de l’associació realitzaran diverses demostracions: d’elaboració de flors en porcellana per «Porcellanes Mercedes», de la tècnica del vímet ceràmic a càrrec de Vicente Martínez, Manuel Martínez i Rosa Cordero, així com una xicoteta exposició de peces de «Mimbre-Art», d’ornamentació i modelació de peces de la mà d’Antonio Cordero i de decoració de rajoles amb Mª José Ferrando i Mª Ángeles Sánchez de Encisar-te.

Al taller «La Ceràmica Valenciana de José Gimeno Martínez», a més de visitar la seua col·lecció museogràfica de taulells i ceràmica medieval i barroca, es projectarà el documental «Reflejos de Manises» de l’any 1940.

Per a conéixer de prop el procés d’elaboració de la pisa groga, «Ceràmiques Palanca» obrirà les seues portes i els assistents també podran repassar en el torn. De la mateixa manera, hi tindrà lloc una demostració de terrisseria, artesania conceptual i restauració a càrrec de «Drac Ceramic» al seu taller.

Per últim, aquesta jornada de portes obertes finalitzarà amb la visita al taller Aliarte, un nou espai ceràmic de la ceramista Alicia G. Bellver.

«Manises s’ha tornat a sumar a «Hola Ceràmica!» perquè hem de continuar treballant per fer valdre el nostre recurs cultural per excel·lència que és la ceràmica. Per això, amb aquesta jornada de participació gratuïta pretenem apropar al públic en general com es treballa la ceràmica a la nostra ciutat i quins són els principals representants manisers d’aquest art», han coincidit en afirmar els regidors de Promoció de la Ceràmica, Xavier Morant, i de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Javier Mansilla.

Per a poder accedir als tallers no cal inscriure’s prèviament. No obstant això, per pujar al tren turístic serà necessari contactar amb Tourist Info Manises (manises@touristinfo.net) o 96 152 56 09

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *