Manises celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb nombroses activitats

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises ha organitzat una setmana d’activitats, del 8 al 27 de novembre, amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que se celebra el dia 25, per mostrar el ferm rebuig del consistori contra aquesta xacra social.

Per a la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises, Maria Irene Camps, «des del departament s’ha volgut aprofitar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere per a sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta xacra social, així com condemnar qualsevol tipus de violència contra les dones i xiquetes». «Les activitats programades pretenen visibilitzar la dimensió d’aquest problema estructural entre diferents grups d’edat i proveir amb els recursos necessaris per a frenar-lo», ha afegit la regidora.

La primera activitat programada, el passat 8 de novembre, va ser la inauguració de l’exposició fotogràfica «Jo, Tu, Elles», cedida per Plena Inclusió Comunitat Valenciana, que va tindre lloc a Casa Violeta. Més endavant, el 26 de novembre, les persones interessades podran gaudir d’una visita guiada de l’exhibició a partir de les 18.30 hores a la mateixa Casa Violeta.

Del 15 al 30 de novembre, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises, col·laborarà amb els locals de restauració del municipi en una campanya de sensibilització contra la violència de gènere, amb la col·locació de tovalloneres amb missatges en aquesta línia.

El 19 i el 27 de novembre s’ha organitzat un vídeo-fòrum als tres instituts de secundària de Manises on tindrà lloc la projecció dels «Curts per la Igualtat»: «Mariama» sobre la ablació del clítoris, «Lo que contamos» sobre el fenomen #MeToo i «Colegas» sobre la prostitució. A continuació, l’Associació per la Coeducació impartirà una xarrada-taller, on l’alumnat tindrà l’oportunitat de reflexionar i preguntar sobre aquestes situacions, amb l’objectiu de sensibilitzar davant la violència contra les dones.

El dia més important d’aquesta setmana arribarà el 25 de novembre amb una concentració front a la Casa de Cultura a les 12.00 hores, seguida de la lectura del Manifest Contra la Violència de Gènere.

Dimecres, 27 de novembre, a la plaça Rafael Atard, aprofitant el mercat ambulant, estarà ubicat un Punt Violeta contra la violència de gènere amb la finalitat de generar un espai segur per a sensibilitzar, denunciar i previndre la violència de gènere a Manises.